Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Hardflip

Domyślnie Odp: Hardflip

zdecydowanie wole pierwsze. w ogole juz fisheye troche mi sie przejadlo w tego typu fotach (szczegolnie ze to trick na plaskim)

Wszyscy strzelają tym rybim deskorolkę, niedługo będzie masowy wykup nikkorów 6/2.8 żeby być jeszcze bardziej ziomalskim i powyginanym. A mi się zdjęcie pierwsze podoba niesamowicie! W końcu to jest to! Z wielką przyjemnością 5gwiazdek.

Cytat Zamieszczone przez Yelen Zobacz posta
    Do tych co narzekają na dużą GO:
    Niestety deskorolkę trzeba fotografować robiąc szerokie kadry, aby zrobić szeroki kadr obiektywem tele trzeba odejść sporo do tyłu, wtedy głębia ostrości się powiększa... Kaliemu i tak się udało całkiem niezły bokeh uzyskać, a nawet jeżeli zrobił to PSowo, to naturalnie. Niestety bez drogich zabawek/lub ciaśniejszego kadrowania/PSa NIE DA SIĘ ozyskać mniejszej GO.

Co do zdjęcia: Podoba mi się bardzo, jednak mam takie wrażenie, że skater mógł tego nie ustać. Może po prostu taki moment zdjęcia...
    a pitolicie troche pany z ta GO
    da sie, bo i czemu by sie mialo nie dac, tylko niestety nie zawsze - ale dosc czesto jest to po prostu kwestia odpowiedniego kadrowania (nie mowie tu o ocenianej focie - tu pewnie rzeczywiscie bylo ciezko)

Cytat Zamieszczone przez Paprycjusz Zobacz posta
    Wszyscy strzelają tym rybim deskorolkę, niedługo będzie masowy wykup nikkorów 6/2.8 żeby być jeszcze bardziej ziomalskim i powyginanym. A mi się zdjęcie pierwsze podoba niesamowicie! W końcu to jest to! Z wielką przyjemnością 5gwiazdek.

przepraszam za posta pod postem

Panie o czym Pan mowisz ?
    Zainteresuj sie jakkolwiek historia tego typu zdjec i w ogole tematem jako takim a potem praw takie glupoty ...

Cytat Zamieszczone przez theQ Zobacz posta
    a pitolicie troche pany z ta GO
    da sie, bo i czemu by sie mialo nie dac, tylko niestety nie zawsze - ale dosc czesto jest to po prostu kwestia odpowiedniego kadrowania (nie mowie tu o ocenianej focie - tu pewnie rzeczywiscie bylo ciezko)
    tu było ciężko jakbym robił 105/2,8 czy jeszcze z mniejszym swiatłem, to bym miał lepszą GO może next time wezme 105mm pożyczę
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Właśnie wpadłem na pomysł, można by ustawić aparat na statywie w orientacji pionowej, podejsć odpowiednio, zrobić 3 strzały i złączyć jakimś programem do panoram. GO na pewno byłaby odpowiednio mniejsza.

Cytat Zamieszczone przez Yelen Zobacz posta
    Właśnie wpadłem na pomysł, można by ustawić aparat na statywie w orientacji pionowej, podejsć odpowiednio, zrobić 3 strzały i złączyć jakimś programem do panoram. GO na pewno byłaby odpowiednio mniejsza.
    ty to masz łeb w tym miejscu akurat mogłoby się to udać, zamierzam sie tam wybrac jeszcze raz, wiec spróbuje

Cytat Zamieszczone przez theQ Zobacz posta
    przepraszam za posta pod postem

Panie o czym Pan mowisz ?
    Zainteresuj sie jakkolwiek historia tego typu zdjec i w ogole tematem jako takim a potem praw takie glupoty ...
    Prawie wszystkie zdjęcia z deski które widziałem są zrobione bardzo szerokim kątem albo rybim. Nie podoba mi się to. Tak, jak przedstawił to najt, jest mz znacznie lepsze.
    Pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez Paprycjusz Zobacz posta
    Prawie wszystkie zdjęcia z deski które widziałem są zrobione bardzo szerokim kątem albo rybim. Nie podoba mi się to. Tak, jak przedstawił to najt, jest mz znacznie lepsze.
    Pozdrawiam.
    bo ja nie mam rybiego, a wtedy tylko mialem ze sobą tele (rybie było rajdera) dlatego nie robiłem szerokim a to miało i tak iść do gazety, a tam wolą rybim

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów