Bardzo ładny widoczek. Kompozycyjnie też udany.
Pozdrawiam![]()
Szukaj
Bardzo ładny widoczek. Kompozycyjnie też udany.
Pozdrawiam![]()
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
To mi się z Twoich ostatnich prac najbardziej podoba.
Wiem że masz swój styl i bardzo dobrze, ale to co ja bym zrobił to bym zrobił to samo ujęcie spod płotu. Żeby kadr wychodził od płotu i się wzdłuż tego płotu rozwijał w kierunku dalszych pól.
Ale to Twój kadr więc chylę czoła przed bardzo dobrym zdjęciem i kadrem.
Wracając do mojego zboczenia, to ja bym jeszcze to zdjęcie uolejnił. Bym zrobił kolory i cienie ciężkie, nasycone i zawiesiste. Jak w malarstwie olejnym. Bo ten kadr świetnie do tego pasuje. Ale to ja i moje zboczenie....![]()
Harb... byłoby idealnie... gdyby nie mały feler ... czemu ta chatka nie jest w mocnym punkcie?![]()
juz ci to kiedyś harb, pisałem - niekorzystne światło zabija wiekszość pozytywów, płynących z ładnego ujęcia.
Innymi słowy - lepszy gorszy kadr i lepsze światło niz dobre ujęcie i fatalne oświetlenie.
I'm not always right, but I'm never wrong...
co do kadru można dyskutować i się upierać przy swoim ale parę osób zabrało na ten temat głos i to wystarczy za mój komentarz
co do światła na planie masz całkowitą rację ,mało tego pamiętam o książkowych zasadach w tym temacie ,
oraz bardzo dobrze pamiętam Twoje rady ---niestety bardzo często nie mam możliwości wyboru a bardzo chcę
się bawić w fotografię -----stąd kompromisy
wszystkim dziekuję za opinie i odwiedziny
1 trochę "cropa" dla tej fotki
2 i dodatek
Dodatek podoba mi się zdecydowanie bardziej. Raz, że lubię pionowe kadry, dwa soczystsze kolory. Choć wolałbym, żeby ta chmura na górze weszła w całości w kadr kosztem dołu![]()
Poprawiona wersja jest już naprawdę niezła
Bonusik też super![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
1. Widoczek moze nie powalajacy na kolana ale przyjemny. Nic tylko rozlowyc kocyk i wypic zimnego browarka. Cieple kolorki jak to u Harba. Jednym slowem fotka na plus.![]()
1a. Wole jednak poprzednia wersje a to dlatego ze nie czuc juz tej przestrzeni i swobody.
2. Jest duzo dolu, sa chmurki, "Harbowe kolorki"- czego wiecej chciec.
Pozdrawiam![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Skontaktuj się z nami