Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Domyślnie Odp: Windows XP i aktualizacje

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Zmiana ? ale na co ?
    He, he, przyzwyczajenie to więzienie
    O IE nawet nie wspominam. Do "szóstki" jakoś dociągnąłem właśnie z przyzwyczajenia, ale siódemka mnie dobiła.

Teraz używam Maxthona i nie jest mi z nim źle. Wszystkie "normalne" ficzersy, dość skuteczny i edytowalny filtr reklam, programowalny pasek wyszukiwarki i sporo innych rzeczy.
    To jest, zdaje się, chiński produkt.
    Ktoś zresztą tu na forum go używa.

Mi z kolei w FF ie odpowiada niemożliwość przesunięcia paska wyszukiwania (tzn. żeby był
    na środku, a nie z prawej strony, jak zresztą ma IE.
    www.maxthon.com

P.
    Ostatnio edytowane przez PaSkal ; 04-04-2008 o 10:16
    Fiat Lux

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    Teraz używam Maxthona i nie jest mi z nim źle. Wszystkie "normalne" ficzersy, dość skuteczny i edytowalny filtr reklam, programowalny pasek wyszukiwarki i sporo innych rzeczy.
    Ale to nie jest przegladarka tylko nakladka na IE - co oznacza, ze nie tak naprawde to jesli mozesz mowic o czyms lepszym w niej to tylko o interfejsie.
    Natomiast bugi, luki w bezpieczenstwie itp ma podwojne - te z IE i swoje

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    Żeby uniknąć instalowania systemu i jego składników warto zrobić sobie obraz systemu albo nawet całej partycji systemowej, odtwarzanie takiego obrazu z płyty w razie jakichś problemów to kilka chwil

Słyszałem o tym nie raz. Mógłbyś w punktach, jak dziecku (albo blondynie) podać przepis na to, żeby ugotować taki przepis? To znaczy:

1. bierzemy program taki i taki.
    2. Odnajdujemy w nim partycję systemową
    3. Uważamy na to, tamto i owamto.
    4. Inne partycje robimy, ale albo teraz, albo koniecznie nie w jednej sesji.
    5. Trwa to tyle i tyle.
    6. Unikamy robienia tego i tamtego.
    7. I tak dalej...

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    Ale to nie jest przegladarka tylko nakladka na IE
    To jest, powiedzmy, przedmiotem "dyskusji" (patrz Wiki i in.). Nie jestem specem, więc nie będę się sprzeczał.
    Faktycznie używa silnika Trident, ale jeśli się orientuję, przerzucą się w końcu na Gecko.

Natomiast jest bardzo wygodna i wysoce ustawialna - bardziej niż FF i Opera.
    Miałem zainstalowane wszystkie - zrobiłem sobie okres próbny różnych przeglądarek i zostałem z Maxthonem.

Problemów z zabezpieczeniami nie miałem.

OT!!!

P.
    Ostatnio edytowane przez PaSkal ; 04-04-2008 o 12:10
    Fiat Lux

Tez uzywam Maxthona. IMO -- swietne narzedzie. Daje do dyspozycji standard wygladu stron (nie oszukujmy sie -- wiekszosc stron i serwisow jest budowana pod IE i ich dzialanie wlasnie w IE testowane). Po skonfigurowaniu -- wygoda pracy oszlamiajaca! Nie wyobrazam sobie uzywania czegokolwiek innego; taby w pelni konfigurowalne, sety w ulubionych, sesje, gesty, wlasny downloader, aliasy, wszystko na skrotach, no i uruchamia sie 5x szybciej niz FF. Zalety mozna by wymieniac w nieskonczonosc, ale po co, jak zwolennicy FF zaraz zaczna wojenke? Do lisa podchodzilem juz wielokrotnie. Niestety przy Maxthonie -- FF to siermiężny mół. A bezpieczenstwo? Hmmm... od wielu lat czytam donosy o dziurach w IE (ktora sila rzeczy w tym momencie rowniez Maxthona, ktory uzywa silnika IE -- powinny dotyczyc), nijak jednak zycia mi nie uprzykrzyly. Odrobina logiki i NOD32 -- zalatwiaja potencjalne problemy. Jesli cos zmusiloby mnie do porzucenia Maxthona, to chyba jedynie Opera, ale jednak od kilku lat nie mam takiej potrzeby.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Słyszałem o tym nie raz. Mógłbyś w punktach, jak dziecku (albo blondynie) podać przepis na to, żeby ugotować taki przepis? To znaczy:

5. Trwa to tyle i tyle.
    7. I tak dalej...
    Mam coś takiego.
    Użyłem Partition Menagera przy pomocy którego można zarządzać partycjami z poziomu windowsa, ma on m.in. możliwość robienia kopii całej partycji ze strukturą zainstalowanych na niej programów i przywrócenia jej w razie konieczności.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Dodam tylko, że Partition Managera 8.0 można teraz kupić z którymś z rozlicznych magazynów komputerowych, tylko zapomniałem, którym.
    Fiat Lux

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    Dodam tylko, że Partition Managera 8.0 można teraz kupić z którymś z rozlicznych magazynów komputerowych, tylko zapomniałem, którym.
    Pełna wersja była z PC Formatem
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tno i uruchamia sie 5x szybciej niz FF. Zalety mozna by wymieniac w nieskonczonosc, ale po co, jak zwolennicy FF zaraz zaczna wojenke?
    E tam wojenki Ci się zachciewa od razu , mi w Maxthonie brakuje słowników i adblock+ i dlatego używam Firefoxa, ale zgadzam się że Maxthon to świetne narzędzie
    ad słowników - dawno postulowany na forach maxthona - pewnie w końcu będzie
    ad adblock+ - jest w maxthonie filtracja reklam ale ta w firefoxie działa mi skuteczniej

Po testach firefoxa 3 liczę na większą szybkość i mniejsze zużycie pamięci
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 04-04-2008 o 16:50
    pozdrawiam Sebastian

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta

5. Trwa to tyle i tyle.
    7. I tak dalej...
    Ja używam Symantec Backup Exec System Recovery Desktop Edition (poprzednia nazwa LiveState). Jest to profesionalna wersja Ghosta.
    1. Instalujesz Windows na PC + wszystkie poprawki
    2. Instalujesz Ghosta.
    3. Robisz obraz dysku na drugim dysku w PC, na zewnętrznym dysku USB lub na dysku sieciowym
    4. Instalujesz wszystkie programy
    5. Powtarzasz pkt. 3

Jak są problemy z systemem to robisz backup danych (to powinno być robione codziennie lub raz w tygodniu)
    Startujesz system z programu Symantec'a
    Odtwarzasz system zrobiony w pkt 3 lub pkt5
    Restartujesz PC i system gotowy.
    Po większych zmianach w systemie jak masz miejsce na dysku USB dodajesz nowe obrazy z dysku.
    Nie wiem jak Ghost ale Symantec Backup Exec System Recovery może odtwarzać z dysków USB czy z sieciowych.
    Czas odtwarzania systemu równa się praktycznie czasowi kopiowania obrazu systemu z innego dysku.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów