Witam nigdy nie miałam obiektywu Sigmy z napędem HSM jak ma się szybkość tego silnika do obiektywów Nikkora AF-S
Pozdrawiam
Szukaj
Witam nigdy nie miałam obiektywu Sigmy z napędem HSM jak ma się szybkość tego silnika do obiektywów Nikkora AF-S
Pozdrawiam
Witam,
AF-S Nikkora jest szybszy, to się daje zauważyć - ale nie jest to jakaś dramatyczna różnica moim zdaniem.
Jest to również zależne od obiektywu: przykładowo 17-35/2.8, czy 28-70/2.8 to "killery" wśród AF-Sów!
a już 18-70/3.5-5.6 taki nie jest.
Pozdrawiam,
Art
D300 / D810 / F70 + Nikkory
Porównując SIGMĘ 70-200/2.8 EX HSM do Nikkora AF-S VR 70-200/2.8 i SIGMĘ 10-20/4-5.6 EX HSM do Nikkora AF-S 12-24/4, a miałem okazję wszystkie te szkła użytkować: 2:0 dla Nikona; przy czym bardziej odczuwalna różnica przy tele - z powodów oczywistych! Przy szerokim kącie - bez znaczenia.
Pozdrawiam, Art
Witam,
no takiego Nikkorka to ja nigdy w "ręcach" nie miałem. Wiem, że była wersja z silnikiem i bez - o którym mówisz? Jeśli chodzi o zoomy, o których wspominałem - różnica NIE JEST DUŻA. Moim zdaniem absolutnie nie jest to parametr krytyczny przy wyborze pomiędzy SIGMĄ a NIKONEM. Co takiego szybkiego chcesz fotografować, to może się do tego odniosę.
Art
Ostatnio edytowane przez art44 ; 02-04-2008 o 10:51
Ostatnio edytowane przez Antonina ; 02-04-2008 o 11:05
Zastanawiam się czy to przypadkiem nie Ty byłeś na Kalatówkach w poniedziałek wielkanocny na zawodach na starym sprzęcie ???
Pozdrawiam
P.S
Załączam jedno ze zdjęć do dzisiaj jak go widzę to dostaję ataku śmiechu, przez niego musiałam włączyć VRbo następne były poruszone
Mam jeszcze jedno pytanko może mi ktoś napisać czy taki wykres dla stałki jest ok?
Skontaktuj się z nami