Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie AF-S vs HSM Sigmy

Witam nigdy nie miałam obiektywu Sigmy z napędem HSM jak ma się szybkość tego silnika do obiektywów Nikkora AF-S
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam,
    AF-S Nikkora jest szybszy, to się daje zauważyć - ale nie jest to jakaś dramatyczna różnica moim zdaniem.
    Jest to również zależne od obiektywu: przykładowo 17-35/2.8, czy 28-70/2.8 to "killery" wśród AF-Sów!
    a już 18-70/3.5-5.6 taki nie jest.
    Pozdrawiam,
    Art
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie

Porównując SIGMĘ 70-200/2.8 EX HSM do Nikkora AF-S VR 70-200/2.8 i SIGMĘ 10-20/4-5.6 EX HSM do Nikkora AF-S 12-24/4, a miałem okazję wszystkie te szkła użytkować: 2:0 dla Nikona; przy czym bardziej odczuwalna różnica przy tele - z powodów oczywistych! Przy szerokim kącie - bez znaczenia.
    Pozdrawiam, Art

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Silnik mojej Sigmy jest szybki - ale to jest 30 mm więc za dużo się nie napracuje.
    Powiedz więc jakie obiektywy chcesz porównywać.
    Niestety nie mam porównania do AF-S.
    Waldek
    Interesuje mnie Sigma 300 f/2,8 APO HSM porównanie jakie by mnie interesowało to ze starym AF-i 300mm f/2,8

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    Porównując SIGMĘ 70-200/2.8 EX HSM do Nikkora AF-S VR 70-200/2.8 i SIGMĘ 10-20/4-5.6 EX HSM do Nikkora AF-S 12-24/4, a miałem okazję wszystkie te szkła użytkować: 2:0 dla Nikona; przy czym bardziej odczuwalna różnica przy tele - z powodów oczywistych! Przy szerokim kącie - bez znaczenia.
    Pozdrawiam, Art
    no to mam coraz większe wątpliwości jest to duża różnica ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina Zobacz posta
    Interesuje mnie Sigma 300 f/2,8 APO HSM porównanie jakie by mnie interesowało to ze starym AF-i 300mm f/2,8, no to mam coraz większe wątpliwości jest to duża różnica ?
    Witam,
    no takiego Nikkorka to ja nigdy w "ręcach" nie miałem. Wiem, że była wersja z silnikiem i bez - o którym mówisz? Jeśli chodzi o zoomy, o których wspominałem - różnica NIE JEST DUŻA. Moim zdaniem absolutnie nie jest to parametr krytyczny przy wyborze pomiędzy SIGMĄ a NIKONEM. Co takiego szybkiego chcesz fotografować, to może się do tego odniosę.
    Art
    Ostatnio edytowane przez art44 ; 02-04-2008 o 10:51

Domyślnie

Interesuje mnie Sigma 300 f/2,8 APO HSM porównanie jakie by mnie interesowało to ze starym AF-i 300mm f/2,8...
    Niestety już wyjechałem z Zakopanego. Jak chcesz sprawdzić to znów będę - tym razem na weekend 11-13.04. Będę miał sigmę 300 2.8 ze sobą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    Witam,
    no takiego Nikkorka to ja nigdy w "ręcach" nie miałem. Wiem, że była wersja z silnikiem i bez - o którym mówisz? Jeśli chodzi o zoomy, o których wspominałem - różnica NIE JEST DUŻA. Moim zdaniem absolutnie nie jest to parametr krytyczny przy wyborze pomiędzy SIGMĄ a NIKONEM. Co takiego szybkiego chcesz fotografować, to może się do tego odniosę.
    Art
    bez silnika to 300 AF później AF-I z silnikiem no i AF-S różnice między AF-I a AF-S znam
    Co będzie fotografowane jakieś sarenki czasem jakąś wronę no i sport z tych szybszych skoki, hokej, w przyszłym sezonie slalom, motorowych sportów raczej nie bo nie mam możliwości.
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 02-04-2008 o 11:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Niestety już wyjechałem z Zakopanego. Jak chcesz sprawdzić to znów będę - tym razem na weekend 11-13.04. Będę miał sigmę 300 2.8 ze sobą.
    Zastanawiam się czy to przypadkiem nie Ty byłeś na Kalatówkach w poniedziałek wielkanocny na zawodach na starym sprzęcie ???
    Pozdrawiam
    P.S
    Załączam jedno ze zdjęć do dzisiaj jak go widzę to dostaję ataku śmiechu, przez niego musiałam włączyć VR bo następne były poruszone

Domyślnie

Zastanawiam się czy to przypadkiem nie Ty byłeś na Kalatówkach w poniedziałek wielkanocny na zawodach na starym sprzęcie ???
    Pozdrawiam
    P.S
    Załączam jedno ze zdjęć do dzisiaj jak go widzę to dostaję ataku śmiechu, przez niego musiałam włączyć VR bo następne były poruszone ...]
    Oj ładne
    Nie - tym razem nie byłem na Kalatówkach. Przez 8 dni się pętałem w różnych miejscach, ale tam nie dotarłem.
    J.

Domyślnie Odp: AF-S vs HSM Sigmy

Mam jeszcze jedno pytanko może mi ktoś napisać czy taki wykres dla stałki jest ok?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów