Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: PS Elements v4

Domyślnie PS Elements v4

Witam!
    Da się na tym odpalić "Camera Raw" w ostatniej wersji? bo mnie się jakoś nie udało, a może to tylko trial ma ograniczenia?
    Soft jest całkiem spoko do edycji fotek. Co prawda w 16 bitach można fotę otworzyć, jednak za bardzo sie nie powalczy, bo większość funkcji nie bangla Jednak cena w porównanu do PS CS2 już jaknajbardziej ok, a i pewnie wymagania sprzetowe skromniejsze. Do laptoka jak znalazł.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie Re: PS Elements v4

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Witam!
    Da się na tym odpalić "Camera Raw" w ostatniej wersji? bo mnie się jakoś nie udało, a może to tylko trial ma ograniczenia?
    Da się spokojnie. Ja mam pełną wersję i Camera Raw 3.3 chodzi spoko.
    Inaczej nie dałoby się plików z D200 otworzyć tym softem
    Jacek

Cytat Zamieszczone przez chalzen
    Witam!
    Da się spokojnie. Ja mam pełną wersję i Camera Raw 3.3 chodzi spoko.
    Inaczej nie dałoby się plików z D200 otworzyć tym softem
    Dobra to już wiem, bo przy trialu się instaluje wersja 3.2
    Problem w tym ze funkcjonalnie wyglada jak 2.4 w PS. I teraz nie wiem czy to tak ma być, czy może oraniczenia triala. Jak znam życie to pewnie tak ma być niestety.
    Więc w tym momencie robi się trochę nieciekawie, bo za niewiele większą kasę można wyrwać starszą wersję PS i zapodac stary "camera raw" czy od bidy plugin nikona.
    Cholera jak zwykle osiołkowi w źłobie dano
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

ja inwestuję w PS Elements z ACRem oraz z czasem w Curvemeistera (plugina obsługującego krzywe). Do wywoływania większej ilości RAWów używam Rawshootera. Pakiet będzie kosztował ok500pln ale IMHO jest w pełni funkcjonalany jak dla amatora. Myślałem o NC ale do tego to trzeba mieć nie lada sprzęt, a ja nie mam ochoty inwestować w komputer.

@Szymony, czego ci brakuje w Elements do obróbki 16bitów?

Ciekaw jestem jaką innę alternatywę wybieracie do pełnego PSa. Może mała ankieta?

[ Dodano: Czw 30 Mar, 2006 ]
    wracając do twojego pytania... to chyba nie uzyskasz pełnej funcjonalności najnowszych ACRów pod Elements, ale nie mam pewności.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexkoz
    @Szymony, czego ci brakuje w Elements do obróbki 16bitów?
    Otwórz rawa w 16 bitach i zobacz ile funkcji programu jest nie aktywnych. Konkretnie teraz Ci nie powiem bo po przywracanu systemu trial odmówił posłuszeństwa mimo że jego czas jeszcze nie nadszedł

wracając do twojego pytania... to chyba nie uzyskasz pełnej funcjonalności najnowszych ACRów pod Elements, ale nie mam pewności.
    No właśnie tego się obawiałem. Korekcja CA tego chyba by mi brakowało najbardziej.
    pozdrawiam Krzysiaczek

starszą wersję PS i zapodac stary "camera raw" czy od bidy plugin nikona.
    Cholera jak zwykle osiołkowi w źłobie dano
    z tym pluginem nikona to chyba żartujesz-to jest tragedia.
    Nie mam PS CS2 i nie wiem jak ma wygladać ACR ale z elements jest całkiem sporo opcji.
    Może Ci się coś innego otwiera jak porównujesz to z pluginem Nikona
    Jacek

Cytat Zamieszczone przez chalzen
    Nie mam PS CS2 i nie wiem jak ma wygladać ACR ale z elements jest całkiem sporo opcji.
    Może Ci się coś innego otwiera jak porównujesz to z pluginem Nikona
    Camera RAW v.2.x

Camera RAW v.3.x

I na koniec Camera Raw v3.x w PS Elements

jest to niestety "bida z nyndzą" nie oferuje nawet tego co v2.x w PS
    pozdrawiam Krzysiaczek

jest to niestety "bida z nyndzą" nie oferuje nawet tego co v2.x w PS
    Faktycznie róznicę widać jak na dłoni.Ciekawe jak to wymyślono,że ten sam plugin zachowuje się tak różnie.
    Jacek

Domyślnie

o ja może z innej beczki - od której wersji PS obsługuje pliki 16bitowe? Może rzeczywiście kupić starszą wersję i cieszyć się w pełni dobrodziejstwem ACRa
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

o ja może z innej beczki - od której wersji PS obsługuje pliki 16bitowe? Może rzeczywiście kupić starszą wersję i cieszyć się w pełni dobrodziejstwem ACRa
    Nie ma tak dobrze. Ostatnie wersje ACR (3.x) osługuje tylko PS CS2. Oraz PS Elements ale jak to robi to widac wyżej.
    16 bitów było już w wersji 7 o ile nie wcześniej. Jednak było sporo istotnych ograniczeń. Dopiero ostatnia wersja daje dużo większy komfort w tym zakresie. Niestety chce się mieć "the best of" trza bulić koszmarne pinądze.
    Najgorsze jest to że nie ma za bardzo czegoś pośredniego, w ludzkiej cenie. Ja nie potrzebuję durnej redukcji czerwonych oczek, czy kiczowatych rameczek, jak również jakiś ulepszaczy. Za trzy stówy to nawet z tych 16 bitów mogę zrezygnować, ale w zamian chciałbym jak najlepiej wywołać raw-a. A tu niestety "pupa"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów