Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie Odp: Photomatix Pro 3.0

Cytat Zamieszczone przez Wolf Zobacz posta
    Hmm.... to ja bym prosił o przykłady zdjęci, które według Was są poprawnym HDRem, a które nie.
    Z tego, co mówicie to wynika, że z Photomatixa nie da się zrobić „poprawnego” HDRa?
    Jak się odnosicie do tych Przykładowych HDRów: http://www.hdrsoft.com/examples.html ?

to co napisałeś powyżej to jest nadinterpretacja i żaden z nas tego nie powiedział - z photomatixa da się uzyskać poprawnego HDRa, ale to co domyślnie z siebie wypluwa program z tymi jasnymi obwódkami to jest g... a nie HDR
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Kolego Wolf, te przykłady ze strony producenta tego narzędzia nie są niestety zbyt szczęśliwie dobrane i one już pokazują, jak mierne jest to narzędzie do takich zastosowań.
    W zaprezentowanych zdjęciach brak (według mnie), głębi tonalnej, a "pobrudzone" obłoki na przykładzie fotki z Canalle Grande, tylko potwierdzają, że nie tędy droga.

Do ćwiczeń i tylko do tego, nadaje się ten program.

Dla mnie najbardziej wiarygodnie z tego wszystkiego wygląda "Carnival", tylko ogólnie jest trochę za jasno. Co to tych obłoków nad Canalle Grande - może byłyby lepiej oddane, gdyby połączyć 5 fotek?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów