Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie Odp: Sigma 18-50 MACRO , 50 MACRO

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    w sigma procentrum na głębockiej twierdzą, że w nowej wersji oprocz HSM poprawila sie tez optyka. Jutro bede sprawdzal w konfrontacji z tamronem 17-50/2.8
    ooo... super, mam nadzieje, ze podzielisz sie fotami testowymi i spostrzerzeniami. Ciekawe to jest, oficjalnie Sigma mowi tylko, ze zmiany polegaja na dodaniu HSMa i nic wiecej, ale sporo osob majacy stycznosc z dwoma wersjami (ta bez HSM i nowsza) twierdza, ze ta druga wypada lepiej. We will see...
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Dziś nabyłem owe szkło (S18-50/2.8 EX DC Macro HSM), przekonało mnie lepsze wrażenie jakie robiła sigma, brak serwisu dla tamrona, gwarancja 3+2, no i hsm.. Zrobiłem dziś kilka ładnych, ostrych zdjęć w plenerze ale zanim coś napiszę/umieszczę z tego szkła jeszcze troche nim poprubuję. Ogólnie robi świetne wrażenie - wszystko chodzi ciasniutko, hsm jest szybki i cichutki, plastyka szkła jest wspaniała (domyslam sie, ze po 18-55/3.5-5.6 to wszystko bedzie wspaniale). Jak narazie jedyny minus tego szkła to to, że nie da się ręcznie poprawić ostrości po AF.
    Ostatnio edytowane przez dame ; 10-04-2008 o 22:47
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    Ogólnie robi świetne wrażenie - wszystko chodzi ciasniutko, hsm jest szybki i cichutki, plastyka szkła jest wspaniała (domyslam sie, ze po 18-55/3.5-5.6 to wszystko bedzie wspaniale)
    hehehehehe...
    Testuj, testuj i dziel sie wiedza miales jakies problemy przy kupnie z BF/FF (pytam z ciekawosci, moze ten model, tez jest poprawiony pod tym wzgledem )? Jak sie spisuje na pelnej dziurze? Nie ma mydelka? Sorki za grad pytan,ale ciekawoscmnie zzera
    Najzieleńszy z zielonych

A ja sample chcę wreszcie zobaczyć!
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

testowanie bylo szybkie - w sklepie stwierdzilem ze robiac fotki na sucho nie sposob stwierdzic ktory ostrzy dobrze, a ktory kiepsko. wiec wzialem ten ktory robil na oko dobre wrazenie. Do tamrona zrazilem sie jeszcze przed wyjsciem do sklepu - brak serwisu, gorsza gwarancja, gorsze wykonanie, wiele osob sie skarzy na kiepska wspolprace z lampa. Jak wzialem go do reki to odechcialo mi sie go testowac.

Do niedzieli mam zamiar pstrykac co dzien, wiec wkrotce zamieszcze jakies wrazenia/sample. Po pierwszych zdjeciach trudno cos powiedziec, bo nie znam jeszcze tego sprzetu. Niektore fotki wychodza mi ekstra ostre, niewiele ustepujace 50/1.8d a inne jakby nietrafil AF albo jakby bylo FF/BF. Takze niechce narazie mylnych opinii wydawac. Potestuje solidnie do niedzieli, jak bedzie wpozadku to napisze, jak nie to pojade do sigmy i bedziemy kombinowac, albo przypne inny egzemplarz albo wysle do kalibracji.

samplami niechce sie jeszcze chwalic, bo dopiero poznaje sprzet. Jak zobacze na co go stac to pokaze sample.
    Ostatnio edytowane przez dame ; 10-04-2008 o 23:20
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

To napisz chociaż gdzie kupiłeś, za ile i czy masz możliwość wymiany na inny egzemplarz
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

witam
    jako prowokator wątku powiem że nabyłem szkło 18 - 50 2,8 HSM
    wygląda że wszystko jest OK
    w sklepie zastrzegłem możliwość wymiany przy ewentualnych przypadłościach BF/FF
    w weekend postaram sie o jakieś przyzwoite fotki które będą nadawały się na publiczne okazanie
    pozdrawiam

Domyślnie Odp: Sigma 18-50 MACRO , 50 MACRO - przykłady

2 zdjęcia NIKON D80 sigma 18-50 macro hsm
    ogniskowa 50 mm f 13 na drugim foto f 10
    1.

2.

dzieki za zdjecia, ale przydaly by sie do tego jakies cropy tych fotek + zdjecia robione na 2.8
    Najzieleńszy z zielonych

i dla porównania identyczne kadry z kita pleeeeese
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów