Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie S5 Pro - prędkość zapisu na kartę ???

Witam
    W związku z planowanym zakupem kart mam pytanie do użytkowników.
    Czy puszka wykorzystuje możliwości kart Extrime IV.
    W zasadzie to chodzi mi czy są zauważalne różnice w prędkości zapisu między kartami Extrime III i IV.
    Z góry dziękuję.

Domyślnie

Nie wiem, ale i tak cię wkurzy.

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Tak szczerze, to nie sądzę, żeby była wielka różnica. Tutaj problemem jest nie gardło, a procesor aparatu, jak sądzę... Lub też jeszcze jakiś inny wynalazek. Dosyć powiedzieć, że irytuje.

Ja mam Sandiski Extreme III i w sumie pogodziłem się już z żółwiowatością.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Gdzieś był post z testami prędkości opróżniania bufora w D3 zależnie od karty. Wychodziły jakieś laboratoryjne różnice między Ex III i IV. Trochę bardziej zauważalne było przy zgrywaniu ale i tak symboliczne. Spokojnie kupuj III i ucz się cierpliwości. Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie
    W rzeczy samej. Właśnie wróciłem ze studia, godzinkę temu. I oglądam swoje płody. Raz jeszcze stwierdzam, że ten aparat masakruje przy portrecie i przy ludzikach w ogóle
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Gdzieś był post z testami prędkości opróżniania bufora w D3 zależnie od karty. Wychodziły jakieś laboratoryjne różnice między Ex III i IV. Trochę bardziej zauważalne było przy zgrywaniu ale i tak symboliczne. Spokojnie kupuj III i ucz się cierpliwości. Zdjęcia zapisuje powoli, ale za to jakie
    No tak, ale to D3...
    Fuji S5 najlepsze wyniki w zapisywaniu uzyskuje z Extreme IV - 6,37MB/s, bardzo dobry wynik uzyskał Kingston Ultimate z 5,6MB/s. Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
    Polecam Extreme IV. Używałem dokładnie takiej karty (4GB) i byłem naprawdę zadowolony.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
    Polecam Extreme IV.
    O proszę.

Domyślnie

To przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    No tak, ale to D3...
    Fuji S5 najlepsze wyniki w zapisywaniu uzyskuje z Extreme IV - 6,37MB/s, bardzo dobry wynik uzyskał Kingston Ultimate z 5,6MB/s. Różnica w prędkości zapisu pomiędzy Extreme IV a Extreme III to ponad 20%.
    Polecam Extreme IV. Używałem dokładnie takiej karty (4GB) i byłem naprawdę zadowolony.

Pozdrawiam
    Wszystkie dzisiejsze szybkie karty sa kilkakrotnie szybsze niz procesor Fuji S5pro - w praktyce, pod wzgledem szybkości, nie ma znaczenia jaką kartę zastosujemy.
    Różnice w szybkości zapisu różnych kadrów występują nawet w przypadku zapisu na tą samą kartę - często przekraczają nawet owe 20%.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Wszystkie dzisiejsze szybkie karty sa kilkakrotnie szybsze niz procesor Fuji S5pro - w praktyce, pod wzgledem szybkości, nie ma znaczenia jaką kartę zastosujemy.
    Różnice w szybkości zapisu różnych kadrów występują nawet w przypadku zapisu na tą samą kartę - często przekraczają nawet owe 20%.
    Podane prędkości dotyczą zapisu przez Fuji S5 tych samych kadrów. Nie wiem, jakie są Twoje odczucia, ale dla mnie różnice są wyraźne i raczej ciężko zgodzić się z tezą, że rodzaj karty nie ma znaczenia.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów