Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmx Zobacz posta
    ciekawe. Maciek jakiego sprzętu używasz? waham się między odwrotnym mocowaniem dla 50mm a pierścieniami powiększającymi. możesz coś polecić?
    ahh, witam wszystkich, to mój pierwszy post
    Tokina 100. Mam tez Raynoxa 250 z czasów przed Tokiną, ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.

Domyślnie

ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.
    Nic bardziej błędnego...Spróbuj zrobić owocówkę,wesz,pchłę,mszycę tak by była widoczna,szczegółowa,dobrej jakości.Nawet najlepszymi obiektywami,przy skali odwzorowania 1:1 niewiele będzie widać,a przy powiększeniach jakość będzie "powalająca".....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Nic bardziej błędnego...Spróbuj zrobić owocówkę,wesz,pchłę,mszycę tak by była widoczna,szczegółowa,dobrej jakości.Nawet najlepszymi obiektywami,przy skali odwzorowania 1:1 niewiele będzie widać,a przy powiększeniach jakość będzie "powalająca".....
    Pzdr
    Andrzej
    No tak... a spróbuj rzeczoną owocówkę, wesz, pchłę, mszycę sfotografować odwróconym 50 mm czy innymi wynalazkami. Szkło do macro do podstawa. A później można sie bawić w pierścienie pośrednie i mieszki.

Domyślnie

Przeczytaj co napisałeś....Oczywiście,że szkło do macro to podstawa,ale nie szkło do macro i kropka...
    Nie to ,że się czepiam,ale jesli ktokolwiek zada podstawowe pytanie,to odpowież powinna być wyczerpująca.Tym bardziej od osoby bardziej zawansowanej w danej dziedzinie.

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Andrzeju ... zupełnie nie wiem o co Ci chodzi ... Jak sie chce robić macro to można i lupe przystawiać do kita 18-55 - wiem bo probowalem Ale szkło macro to podstawa i KROPKA ! I zdania nie zmienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Oczywiście,że szkło do macro to podstawa,ale nie szkło do macro i kropka...
    zastanawiające

pozdrawiam

Domyślnie

Ale szkło macro to podstawa i KROPKA ! I zdania nie zmienie
    W tym brzmieniu jak najbardziej .....i jeszcze wiele kropek......
    OK.
    Bo faktycznie będzie wyglądało,że się czepiam,a wcale nie chciałem i nie chcę...

zastanawiające
    .....a wiesz,że....tak...

Pzdr serdecznie
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Zdjęcie super!

Cytat Zamieszczone przez Wioletta Zobacz posta
    Brrr, zdjecie swietne, model interesujacy

Ja wiem ze NIGDY w zyciu nie zrobie podobnego zdjecia, gdybys byl kobitka, pogratulowala bym Ci odwagi, ale i tak gratulacje! Super fotka
    Fio też tak mówiłam, ale od kiedy polubiłam makro zaczęłam do pająków życzliwiej podchodzić, a od kiedy Nemeth zrobił to zdjęcie to wręcz polubiłam skakuny. Co więcej, jednego miałam nawet na ręku
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Tokina 100. Mam tez Raynoxa 250 z czasów przed Tokiną, ale do macro trzeba mieć szkło macro i kropka.
    Twojego Raynoxa 250 to na razie mam ja
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    Twojego Raynoxa 250 to na razie mam ja
    Pamiętam o tym. I nie zapominaj o tym, że ja pamiętam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów