Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Notebook do 3k

Domyślnie Notebook do 3k

witam noszę się z zamiarem kupna notebooka tak do 3K co mnie interesuje to:

co najmniej 2GB RAM dobry procek i ew. dobrze świecąca matryca

sprzęt będzie wykorzystywany do pracy, pakiet Adobe CS2 (Illustrator Photoshop Indesign), Corel 11, Flash 8
    i tu kolejne pytanie czy CS2 śmiga na MS Vista? bo mam swojego XP x64 ale pewnie sterów na niego nie znajdę

koleś w jednym sklepie polecił mi NTT, cenowo wyglądania nieźle na tle konkurencji oferując to samo (konfiguracja), sam design jest dla mnie mało istotny bo to nie ma wyglądać tylko ma działać

generalnie w pracy w biurze i tak będę podpinał go pod LCD na matrycy MVA na którym pracuję na co dzień.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Odnośnie matryc, to najlepiej jak się wypowie Tom01, ale pewnie stwierdzi, że matryce laptopów nadają się do Worda i Excela i takie jest tez moje zdanie.
    Co do Visty, to zagarnie Ci większość zasobów sprzętowych nie oferując w zamian nic ciekawego zwłaszcza jeśli zalezy Ci na wydajności a nie na wodotryskach. Dodatkowo wysoce prawdopodomne problemy ze sterownikami.
    Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    pakiet Adobe CS2 (Illustrator Photoshop Indesign), Corel 11, Flash 8
    i tu kolejne pytanie czy CS2 śmiga na MS Vista? bo mam swojego XP x64
    Siedzę w innych systemach, ale czy te programy mają swoje wersje 64-bitowe? Jeśli nie to to odpalanie 32 bitowych programów pod 64-bitowym systemem niczego pozytywnego nie wnosi.
    Jeśli zaś chodzi o konfigurację laptopa do 3k zł, to w zeszłym tygodniu kolega wspominał mi, że we Wrocławiu jest jakaś hurtownia w której mozna kupić kita, czyli osobno obudowę z wyswietlaczem ( i chyba procesorem ), osobno grafikę, pamięci etc.
    Całość jest oczywiście markowa ( na obudowie nie ma jedynie logo producenta ) i po zmontowniu kosztuje około 40% taniej, więc w tych pieniążkach mozna sobie zakupic coś naprawdę wydajnego.
    Jeśli będziesz zainteresowany, to dowiem się konkretnie i podam specyfikacje.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie Odp: Notebook do 3k

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Jeśli zaś chodzi o konfigurację laptopa do 3k zł, to w zeszłym tygodniu kolega wspominał mi, że we Wrocławiu jest jakaś hurtownia w której mozna kupić kita, czyli osobno obudowę z wyswietlaczem ( i chyba procesorem ), osobno grafikę, pamięci etc.
    Całość jest oczywiście markowa ( na obudowie nie ma jedynie logo producenta ) i po zmontowniu kosztuje około 40% taniej, więc w tych pieniążkach mozna sobie zakupic coś naprawdę wydajnego.
    Jeśli będziesz zainteresowany, to dowiem się konkretnie i podam specyfikacje.
    Jestem zmuszony "przesiąść" się z PC na lapka, więc byłbym również zainteresowany Muszę kupić "COś" na czym da się podłubać w PS (nie mam innego wyjścia ) Z góry dzięki !!!
    Równi i równiejsi!

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez rekdar Zobacz posta
    Jestem zmuszony "przesiąść" się z PC na lapka, więc byłbym również zainteresowany Muszę kupić "COś" na czym da się podłubać w PS (nie mam innego wyjścia ) Z góry dzięki !!!
    Podejdę do kolegi i wezmę jakieś specyfikacje, wklepie do wątku razem z cenami

Dzięki !!!
    Równi i równiejsi!

Art Erie no to czekamy

co do Adobe to niestety jak to z monopolistami bywa wersji 64 bitowej nie ma w tej chwili pracuje na Windows XP x64, fakt ze programy działają w środowisku 32 bitowym ale wszystko chodzi

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Mam już orientacyjne dane dotyczące specyfikacji i cen tych składaków, niestety mój kolega jest "nieco roztrzepany" i część danych jest w formacie .pdf, natomiast część to zrzuty ekranu .jpg, wszysko zrobione "na kolanie", ale mozna się połapać. Informacje dotyczą tylko kilku wybranych pozycji dla oreintacji. Niestety jest tego zbyt dużo by pokazywac to w całości ( mam na mysli wszystkie typy i ceny procesorów, dysków et.).
    Przykładowa konfiguracja:

Obudowa z wyświetlaczem 15,4"
    Płyta główna ASUS
    bluetooth
    napęd DVD
    czytnik kart 8x
    grafika GeForce 8600 256MB

RAZEM 1635zł

Pamięć RAM 2GB 130zł
    HDD 160GB 220zł
    Procesor 2 duo core 2,33GHz 527zł
    WiFi 117 zł

RAZEM ( CENA CAEGO LAPTOPA ) 2629zł

Oczywiście powyższa konfiguracja jest czysto przykładowa, mozna złożyć coś tańszego, ale i też coś droższego

posiadane informacje postaram się wrzucić na jakiś serwer, ale póki co proszę pisać do mnie na adres: [email protected]
    w tytule "LAPTOP" odeslę informacje jakie posiadam na skrzynkę mailową osób zainteresowanych wraz z nr tel. do kolegi który się tym zajmuje.
    Acha jeszcze najwazniejsze! Sprzęt jest legalny, FV lub paragon do wyboru i oczywiście 2 lata gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 03-04-2008 o 20:36

Sam przez ostatni tydzień wyrywałem sobie włosy z głowy zeby coś wybrać rozsądnego przy moim ograniczonym budżecie.
    Wyszło na to że jutro jadę po to:
    http://www.primakomp.pl/product_info...oducts_id/4252
    lub po to
    http://www.primakomp.pl/product_info...oducts_id/3993
    pozdrawiam

witajcie

moge sie wypowiedziec w temacie, jesli chodzi o jakosc matrycy (dla mnie przynajmniej priorytet)
    piszac o jakosci matrycy mam na mysli jakosc kolorow, dokladnosc odwzorowania barw, a w mniejszym stopniu np rozdzielczosc

przoduja:
    apple
    sony vaio (fz i cr) inne pewnie tez, nie mialem jednak stycznosci.

NIE KUPILBYM NIGDY ze wzgl na ten wlasnie parametr:
    HP
    DELL (nawet z matrycami wxga+ super bright ble ble ble...)

(wyswietlalem to samo zdjecie na moim macbooku, obok staly hp i delle)
    rezultat ?
    hp i dell wygladaly, jakbym je posypal mąką, albo pomarował białą prezroczysta farba - kolorow ilosc bliska zeru...

akutalnie z roznych powodow przesiadam sie z macbooka na sony vaio cr
    (obydwa komputery z usa, wiec mieszcze sie w 3k zl )

pozdrawiam i zycze udanych zakupow
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Cytat Zamieszczone przez cammal Zobacz posta
    akutalnie z roznych powodow przesiadam sie z macbooka na sony vaio cr
    (obydwa komputery z usa, wiec mieszcze sie w 3k zl )
    Bierzesz 14 cali ? Nie będzie to trochę za małe (oczywiście co kto woli )
    Równi i równiejsi!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów