Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Domyślnie

RAF w fuji ma 25 MB
    RAF w fuji ma rozdzielczosc 4256 x 2848

Dynamika jest mocno zauwalalna Kaleid, w swialtach +1,5 lub 2 EV ale w cieniach tez cos wiecej widac

BTW to oznacza ze s2 ma 3 mpx ? bo porwanie s2 i s3 widac roznice ?

acha i jeszcze jedna rzecz w praktyce fotki z s3 wygladaja tak troche jak z 8 mpx bo te drugie pikseli sa mniejsze ale tez maja dane wplywajace na obraz tyle ze sa mniej czulsze i juz (ale to opinie ludzi ktorzy porownywali go do d20)

ja moge go porownac tylko do d70 300d d30
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz

Jak bys nie kombinowal, to jest interpolacja, nie rozdzielczosc efektywna

Moze podsuncie pomysl specom od marketingu Żywca. Fuji S3 pro - prawie jak 8mpix

Domyślnie

Kaleid, niewiem dlaczego brak w tobie krytycyzmu w stosunku do sprzetu ktory sam posiadasz ja wiem cecha polakow , to co mam jest najlepsze

ja tam wole zawsze wady wyciagac ze wszystkiego i o nich mowic
    niz zachwalac cos co posiadam ze jest idealne

wybralem s3 tylko dlatego ze ma matryce ktora daje naprawde swietne efekty w zakresie dynamiki i tylko to mnie przekonuje obejzalem tysiace zdjec z s3 i wszystko sie potwierdza body jest slabe obraz bardzo dobry lepszy niz w obecnych lustrznakch 6-8 mpx nie porownywalem s3 do d200 bo wiedzialem ze nie ma takiej dynamiki d200

Domyślnie

RAF w fuji ma 25 MB

Dynamika jest mocno zauwalalna Kaleid, w swialtach +1,5 lub 2 EV ale w cieniach tez cos wiecej widac

BTW to oznacza ze s2 ma 3 mpx ? bo porwanie s2 i s3 widac roznice ?

acha i jeszcze jedna rzecz w praktyce fotki z s3 wygladaja tak troche jak z 8 mpx bo te drugie pikseli sa mniejsze ale tez maja dane wplywajace na obraz tyle ze sa mniej czulsze i juz
    RAF w Fuji ma 25MB w trybie poszerzonej dynamiki (RAW-WIDE), w trybie dynamiki normalnej ma 12MB(RAW-STD).

S2 ma tak samo 6MP matrycę, tylko tam fotodiody S i fotodiody R nie zostały całkowicie rozdzielone (choć też były podwójne, tylko jakby "zlepione" w jeden układ). W S3 wywalono fotodiodę R na zewnątrz, dzięki czemu zwiększono powierzchnię fotodiody S, co z kolei zwiększa sprawność układu w rozczytywaniu informacji w cieniach
    Te mniejsze piksele kompletnie nie mają wpływu na rozdzielczość, ich zadaniem jest jedynie poszerzenie dynamiki układu w światłach.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Kaleid, niewiem dlaczego brak w tobie krytycyzmu w stosunku do sprzetu ktory sam posiadasz ja wiem cecha polakow , to co mam jest najlepsze

ja tam wole zawsze wady wyciagac ze wszystkiego i o nich mowic
    niz zachwalac cos co posiadam ze jest idealne
    Ale o co Ci chodzi? Ze napisalem o wadach S3 pro? Ma ich sporo, wiec pisac mozna. Napisalem tez ze dynamika jest lepsza niz w D200. Napisalem ze rozdzielczosc o ktorej wspomniales jest wynikiem interpolacji...czy czyms Cie urazilem? Bo jakbys sie nie starał, taki jest po prostu fakt. Na koncu dodalem ze S3 pro nie jest zlym aparatem, ale nie jest wart ceny za jaka za niego chcą, oraz nie widze tej drastycznej roznicy w jakosci (co jak widac nie jest tylko moja opinia).

PS: Polak pisze się z dużej litery.

Domyślnie

Czornyj, to skad sie biora informacje ze swiatel w S3 jak nie z malych pikselkow

robie fotke dziewczyna na tle okna normalny tryb RAF i co okna zjarane
    robie fotke dziewczynie w trybie wide i za oknem widac zolty budynek ? hmm skad on sie tam wziol ?

jedno wiem z d70 to jeszcze by dziewczyna miala przejerane detale na sobie
    to ile d200 ma wiecej w swiatlach od d70 ?

ktos na forum tu rzucal zdjecia z fuji s20 tam bylo to ladnie pokazane

[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 12:55 pm ]
    Kaleid, a jakie ma wady d200 ?

Domyślnie

Czornyj, to skad sie biora informacje ze swiatel w S3 jak nie z malych pikselkow
    Niedzwiedz - NO PRZECIEŻ SAM CI PRZED CHWILĄ NAPISAŁEM CAŁY QRVA WYWÓD, że te małe piksele właśnie po to są. Tylko one są od zwiększania dynamiki, a nie rozdzielczości, i traktowane są przez aparat JAK JEDEN I TEN SAM PIKSEL - z dużego czerpana jest informacja o cieniach i tonach średnich, z małego o światłach, ale ta informacja składana jest do kupy w jeden piksel. To, że on jest obok NIE MA TUTAJ NIC DO RZECZY. Zwróć uwagę, że rozdzielczość w Fuji S2 gdzie piksele jeszcze nie były rozdwojone była praktycznie TAKA SAMA:
    A tutaj dla porównania rozdzielczość prawdziwego 12MP Canona 5D:
    I ja na ten przykład wcale nie mam D200 i nie staram się tu udowadniać że mój aparat jest najlepszy na świecie.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

a jakie ma wady d200 ?
    prądożernosc (glowna wg mnie wada), problemy z "bandingiem", kiepsko rozwiazane
    podswietlanie pol AF (rodem z D70)

Domyślnie

I co z tego ze S3 ma 6mpixeli? Zeby zrobic dobra technicznie fotke megapixlele nie sa najwazniejsze, tylko wlasnie dynamika, przejscia tonalne i kolorystyka zdjec, tu S3-jce na te chwile nikt nie podskoczy, a na pewno nie D200 ze swoja (dla mnie) bardzo slaba matryca firmy trzeciej (podobnie zreszta jak w moim D70). Zostawmy ilosc megapikseli fanom telefonow komorkowych.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Obejrzalem sobie sampelki z Fuji i oczarowaly mnie niektore obrazki. Faktycznie przejscia sa na super poziomie. Jakos wczesniej nie pomyslalem nawet o tym aparacie. Trzeba bedzie przeprowadzic testy www - web w web

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów