Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volvo
    jeśli chodzi o czas otwarcia migawki to wiem ...
    ale z tą żywotnościąto rzeczywiście ciekawe dlaczego nic nie podali
    Bo Nikon podaje żywotność tylko w korpusach semi-pro i pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    hmm a ja pwiem tak matryca w fuji jest ekstra kladze trupem d70 i w rozdzielczosci i w dynamice i w kolorach
    -pomiar swiatla jest o wiele lepszy niz w d70
    -ma gripa ulatwia to prace
    -RAF ma 25 mb dobrze uzywac karty 512 xd bez M i np CF 1 GB do tego databank
    -AF dziala dobrze i pewnie BF/FF
    -naprawde niezle konwertuje do JPG niemoge sie nadziwic juz zrobilem mnostwo testow
    -dobre zasilanie lecz nie lepsze nie d70
    czy w rozdzielczosci sa roznice to tylko znalazlem taki link
    http://www.pbase.com/image/54185090
    -uzywalnie iso 800 i 1600 do tej pory wg mnie d70 konczylo sie na iso 640
    -dynamika i w swiatlach (da sie cos z nich wyciagac) i w cieniach nie pozostaja czarne plamy
    -nie mam mnogosci funkcji ktorych sie nie uzywa ma to co jest potrzebne
    -bardzo dobrze dziala tryb pomiaru blysku tyle ze nie ma zdalnego wyzwalania lamp w ittl

w porownaniu do d200 z tego co czytalem to wg mnie d200 ma
    -super AF
    -jest super szybki
    -mozna uzywac manuali
    -jasny wizjer (choc zamiast s3 mialem kupic d1x to wg mnie to ja tam roznic w wizjerach nie widze ale to moje odczucie mam dobry wzrok i jasne szkal)
    -mniejsza dynamika niz s3
    mógłbyś dołączyć jakieś foto zrobione na ISO 800 i 1600 (lekko niedoświetlone)???
    jaki masz przebieg w swoim S3 pro i czy mógłbyś napisać coś o wygodzie i szybkości obsługi funkcji?

Domyślnie

rabijki, z RAF wychodzi ze jest 12 mpx moze iterploruja RAfy ?

[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 11:37 am ]
    volvo, mam od nie dawna S3 wiec malo mam klatek chyba z 500 , na iso 800 i 1600 wystawie w domu do ogladania
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

interpolują, bo muszą. Już raz to tłumaczyłem (patrz link we wcześniejszym poście)

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Coz, fakt ze w trybie rozszerzonym dynamika S3pro moze dojsc do ok 2EV ( w skrajnych przypadkach...z moich obserwacji jest to nie wiecej niz 1...1.5 EV niz D200, ktory ma dynamikę troche lepszą niz D70 ) wiecej , ale mimo wielkich prob nie jestem w stanie dostrzec tej miazdzacej roznicy jakosci obrazowania ktora posiadacze S3 pro staraja sie wmowic. Ten aparat nie jest zly, ale nie za takie pieniadze. Co do ISO1600... jak mozna zobaczyc np tu: http://www.dpreview.com/reviews/fuji...pro/page17.asp
    Gladkosc spowodowana jest sporym kosztem utraty detali, co zgadza sie z moimi spostrzezeniami gdy mialem okazje uzytkowac ten aparat.
    Majac do wyboru S3 i D200 za podoba cene, na Fuji bym nawet nie spojrzal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    interpolują, bo muszą. Już raz to tłumaczyłem (patrz link we wcześniejszym poście)
    czytałem w kilku źródłach, że efektywna ilość mega pixeli dla JPG-ów to ponad 12 MP!!!! Dla RAW masz racje, wszędzie pisze, że 6,17 MP

[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]
    odnosze wrażenie, że S3 Pro ma świetne przejścia tonalne

Domyślnie

czytałem w kilku źródłach, że efektywna ilość mega pixeli dla JPG-ów to ponad 12 MP!!!! Dla RAW masz racje, wszędzie pisze, że 6,17 MP

Nie efektywna, tylko fizyczna. Z efektywnością ma to niewiele wspólnego.
    Świetne przejścia tonalne są zasługą interpolacji, odrobinę wszystko wygładzającej.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

W trybie 12 mp moze sie tak wydawac. Przejscia te sa zasluga interpolacji,ktora co nieco rozmywa. Nic wiecej.

Domyślnie

Nie efektywna, tylko fizyczna. Z efektywnością ma to niewiele wspólnego.
    Świetne przejścia tonalne są zasługą interpolacji, odrobinę wszystko wygładzającej.
    to dlaczego producent podaje:
    Rozdzielczość 4256 x 2848 (12.12 milionów), 3024 x 2016, 2304 x 1536, 1440 x 960
    po Czerwonej stronie mocy

Domyślnie

to dlaczego producent podaje:
    Rozdzielczość 4256 x 2848 (12.12 milionów), 3024 x 2016, 2304 x 1536, 1440 x 960
    Podaje tak dlatego, że takiej wielkości pliki jpeg wynikowo się otrzymuje. Nie ma to jednak nic wspólnego z rozdzielczością efektywną - ta wielkość uzyskiwana jest na drodze interpolacji.
    Wystarczy porównać wielkość pliku RAF - mimo 14 bitowego kodowania koloru jest mniejszy (12MB), niż NEF z D200 (15,8MB), o 12 bitowym kodowaniu koloru

Cytat Zamieszczone przez Kaleid

W trybie 12 mp moze sie tak wydawac. Przejscia te sa zasluga interpolacji,ktora co nieco rozmywa. Nic wiecej.
    Dodać też należy, że nie tylko w 12MP. Interpolacja w Fuji zachodzi ZAWSZE, w 6MP trybie RÓWNIEŻ.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów