Bo Nikon podaje żywotność tylko w korpusach semi-pro i pro.Zamieszczone przez volvo
Szukaj
Bo Nikon podaje żywotność tylko w korpusach semi-pro i pro.Zamieszczone przez volvo
mógłbyś dołączyć jakieś foto zrobione na ISO 800 i 1600 (lekko niedoświetlone)???Zamieszczone przez Niedzwiedz
jaki masz przebieg w swoim S3 pro i czy mógłbyś napisać coś o wygodzie i szybkości obsługi funkcji?
rabijki, z RAF wychodzi ze jest 12 mpx moze iterploruja RAfy ?
[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 11:37 am ]
volvo, mam od nie dawna S3 wiec malo mam klatek chyba z 500 , na iso 800 i 1600 wystawie w domu do ogladania
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
interpolują, bo muszą. Już raz to tłumaczyłem (patrz link we wcześniejszym poście)Zamieszczone przez Niedzwiedz
Coz, fakt ze w trybie rozszerzonym dynamika S3pro moze dojsc do ok 2EV ( w skrajnych przypadkach...z moich obserwacji jest to nie wiecej niz 1...1.5 EV niz D200, ktory ma dynamikę troche lepszą niz D70 ) wiecej , ale mimo wielkich prob nie jestem w stanie dostrzec tej miazdzacej roznicy jakosci obrazowania ktora posiadacze S3 pro staraja sie wmowic. Ten aparat nie jest zly, ale nie za takie pieniadze. Co do ISO1600... jak mozna zobaczyc np tu: http://www.dpreview.com/reviews/fuji...pro/page17.asp
Gladkosc spowodowana jest sporym kosztem utraty detali, co zgadza sie z moimi spostrzezeniami gdy mialem okazje uzytkowac ten aparat.
Majac do wyboru S3 i D200 za podoba cene, na Fuji bym nawet nie spojrzal.
czytałem w kilku źródłach, że efektywna ilość mega pixeli dla JPG-ów to ponad 12 MP!!!! Dla RAW masz racje, wszędzie pisze, że 6,17 MPZamieszczone przez Czornyj
[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]
odnosze wrażenie, że S3 Pro ma świetne przejścia tonalne
Nie efektywna, tylko fizyczna. Z efektywnością ma to niewiele wspólnego.Zamieszczone przez volvo
Świetne przejścia tonalne są zasługą interpolacji, odrobinę wszystko wygładzającej.
Zamieszczone przez volvo
W trybie 12 mp moze sie tak wydawac. Przejscia te sa zasluga interpolacji,ktora co nieco rozmywa. Nic wiecej.
to dlaczego producent podaje:Zamieszczone przez Czornyj
Rozdzielczość 4256 x 2848 (12.12 milionów), 3024 x 2016, 2304 x 1536, 1440 x 960
po Czerwonej stronie mocy
Podaje tak dlatego, że takiej wielkości pliki jpeg wynikowo się otrzymuje. Nie ma to jednak nic wspólnego z rozdzielczością efektywną - ta wielkość uzyskiwana jest na drodze interpolacji.Zamieszczone przez volvo
Wystarczy porównać wielkość pliku RAF - mimo 14 bitowego kodowania koloru jest mniejszy (12MB), niż NEF z D200 (15,8MB), o 12 bitowym kodowaniu koloru
[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]
Dodać też należy, że nie tylko w 12MP. Interpolacja w Fuji zachodzi ZAWSZE, w 6MP trybie RÓWNIEŻ.Zamieszczone przez Kaleid
Skontaktuj się z nami