Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Dell 24" 2407wfp-hc

Witam,
    szukam opinii o tym monitorze (DELL 24" 2407WFP-HC), oczywiście pod kątem zastosowania do amatorsiej obróbki fotografii (czytaj: by po skalibrowaniu monitora, odbitki z fotolabu nie odbiegały zbytnio od tego co widać w wywoływarce RAW w której obrobiono te zdjęcia do wywołania).
    W ostatnim wątku o monitorach 24" się nie pojawił. Tutaj też nie został wymieniony. Czy to przeoczenie, czy monitor rzeczywiście do niczego się nie nadaje? Jest on na matrycy S-PVA, więc chyba nie tak źle jeśli chodzi o barwy.
    Miał ktos z nim kontakt? Jakie wrażenia?
    wiktor

Domyślnie

ja mam taki u siebie w akademiku. Jednym slowem rewelacja.

Domyślnie

Z tego co kiedyś o nim czytałem do fotografii go nie polecają Można na necie znaleźć kilka testów z niemiec o ile dobrze pamiętam.

Wszystko zależy od Twoich wymagań. Ja miałem kiedyś młodszego brata tego monitora, ale na S-IPS Della 2007 WFP i bez kalibracji dawał radę. Z Labu odbierałem zdjęcia prawie identyczne co na ekranie.

Jednak z tego co pamiętam (nie jestem teraz na bieżąco) ten Dell nie jest wcale tani i w tej cenie, albo niewiele drożej można znależć coś lepszego.

Podrawiam
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Zobacz, jakie pasmo przenoszenia ma ten monitor. Od tego zalezy ilość szczegółów i częsciowo ostrość. Są monitory 19' i 20", które mają szerokośc pasma mniejszą niż obecnie posiadana przeze mnie 17".
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wukaem Zobacz posta
    szukam opinii o tym monitorze (DELL 24" 2407WFP-HC), oczywiście pod kątem zastosowania do amatorsiej obróbki fotografii
    Omijać szerokim łukiem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Dobry to był 2405, nowsze modele sknocili, sam miałem okazję zamienić bez dopłaty ze starego na nowy i zrezygnowałem. Z czystym sumieniem mogę polecić Della 2005 lub 2405 (oczywiście panoramy).
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

O tak, posiadam 2405FPW i z całą pewnością*mogę polecić*właśnie ten - kolory trzyma, matryca IPS i do tego kilka fjuczerów... Wiem, że są*lepsze i droższe, ale za tego dałem jakies 5k dwa lata temu a wtedy to była wyjątkowo wyjątkowa okazja
    Ostatnio edytowane przez ovserwator ; 31-03-2008 o 19:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovserwator Zobacz posta
    O tak, posiadam 2405FPW i z całą pewnością*mogę polecić*właśnie ten - kolory trzyma, matryca IPS i do tego kilka fjuczerów...
    2405 i 2407 robi ktoś inny (2407-Benq), dlatego sie różnią. Swoją drogą ani jeden ani drugi demonem jakości nie jest i do zdjęć są znacznie lepsze monitory w podobnych pieniądzach.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Omijać szerokim łukiem.
    Jakieś argumenty?

To co polecasz z panoram 24" do 2700zł?

Domyślnie

2405 nowej już się nie kupi.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów