Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    tego linka mam. Nawet serwisowke. Interesuje mnie aspekt tego czy istnieja powiklania po takich zabiegach. Aparat bedzie rozbieral czlowiek ktory rozebral juz nie jedno
    A udało mu się coś złożyć? Sprawa jest jak najbardziej wykonalna, rozbierałem D70s i D80 oraz sporo analogów. Grunt to praca z rozumem i nie grzebanie w miejscach, które zwykle są delikatne, czyli matryce, migawiki itp. Sprzęt jest pomyślany na tyle rozsądnie, żeby dało się go naprawiać. Problemy zaczynają się przy kompaktach, w takich hp naprawia się wiele rzeczy taśmą scotch i nożyczkami

Domyślnie

zlozyl zlożył no dobra.. to nie pozostaje w sumie nic tylko zabierac sie do roboty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    zlozyl zlożył no dobra.. to nie pozostaje w sumie nic tylko zabierac sie do roboty.
    Jakby co z lutowankiem ostrożnie, bo delikatne toto i ścieżki łatwo popalić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    A udało mu się coś złożyć? Sprawa jest jak najbardziej wykonalna, rozbierałem D70s i D80 oraz sporo analogów.
    O, widze że doświadczony w temacie jesteś. Aby się dostać to gratów w okolicy pryzmatu też się zaczyna rozbiórkę od dołu (D80)? Czy jest jakis newralgiczny moment podczas sekcji tego miejsca?
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie jak było

To napisz potem jak wam poszło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kekacz Zobacz posta
    O, widze że doświadczony w temacie jesteś. Aby się dostać to gratów w okolicy pryzmatu też się zaczyna rozbiórkę od dołu (D80)? Czy jest jakis newralgiczny moment podczas sekcji tego miejsca?
    Newralgicznych momentów w sumie nie ma. Wskazane jest jedynie myślenie Miałem gdzieś serwisówkę w pdfie, niby z robaczkami, ale rysunki były czytelne. Położyłem ostatnio system na laptopie i zeżarło sporo serwisówek, ale poszukam na płytkach, bo gdzieś miałem. Grunt to nic nie robić na siłę.

PS. I warto opisywać swoje CD/DVD, bo ja teraz jestem w d.... :@

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Rozbierałem swoje D70 do wymiany górnego LCD - nie jest to takie straszne, ale uważać trzeba. Aby dostać się do gniazd należy:
    1. Odkręcić spód.
    2. Zdjąć tylną ściankę - dobrze jest wypiąć tasiemkę łączącą LCD z resztą body.
    3. Odkręcić śruby pod lampą błyskową i z frontowej części (należy zdjąć przełącznik AF/MF) - wtedy ściągamy część frontową.
    4. Ściągamy część z Logo D70/s
    5. Mamy gniazda na wierzchu

PS. Miałem zasyfioną matrycę i wkurzyłem się (bo plamy tłuste były) - efekt był taki, że wykręciłem matrycę i ją wyczyściłem

Aha, i jeszcze jedno - w kwestii "prostości zdjęć" po tym zabiegu - kiedyś wyczytałem, że nikon nie sprawdza jakoś super dokładnie czy to co widzimy w wizjerze jest proste. Nie pamiętam tylko gdzie się z tym stwierdzeniem spotkałem ale było to bardzo dawno - w rzeczywistości robiąc zdjęcie w oparciu o "grid lines" nie zawsze było ono proste. Ot to tyle w temacie mocowania matrycy z mojej strony.

Życzę powodzenia w rozbiórce!
    Brak stopki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    Aha, i jeszcze jedno - w kwestii "prostości zdjęć" po tym zabiegu - kiedyś wyczytałem, że nikon nie sprawdza jakoś super dokładnie czy to co widzimy w wizjerze jest proste. Nie pamiętam tylko gdzie się z tym stwierdzeniem spotkałem ale było to bardzo dawno - w rzeczywistości robiąc zdjęcie w oparciu o "grid lines" nie zawsze było ono proste. Ot to tyle w temacie mocowania matrycy z mojej strony.
    i powtorze: to nie jest mocowanie matrycy tylko "zaleta" penta-mirrora. szczegolnie czesto do zaobeserwowania w D50: popatrz na krawedz matrycy wzgledem obudowy (w komorze lustra), albo ustaw aparat poziomo sugerujac sie jedynie zdjeciami. a potem popatrz przez wizjer i sprawdz czy widzisz "prosto". w D70 jest ciut solidniej ale tez sie trafiaja takie przypadki, szczegolnie jak ktos aparatem gdzies stuknal. no i w d70 zazwyczaj mozna to skorygowac, D50 zazwyczaj juz taki zostaje.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

sorki, ze jestem taki nieuzyteczny, ale niedawno byl link do galerii [rozkldania d70s] zrobionej tel. komorkowym. Cos tam bylo widac.
    D370s | F70 | N 35 | N 50 | N 70-200 VRII | N 18-200 VR | N 18-70 | T 55-200 | SB-x00 | SB-28 | akcesorium różnej maści

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów