Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Okolice W-wy

Domyślnie Rozmiar i kadrowanie

Pytanko baaardzo krotkie :

Czy jest program, ktory ma mozliwosc ustawienie parametrow (wys. , szer. oraz dpi) w wyniku czego na naszym oryginalnym obrazku pojawi sie ramka (o podanych parametrach) A następnie taka ramke bedzie mozna obracac i przestawiac w celu poprawnego (chcianego) kadru
    MichalP
    Pozdrawiam Serdecznie...

Domyślnie

Ja za bardzo się nie znam np. na PS (w ogóle to na wszystkim za bardzo się nie znam ).
    Ale jakbyś w jednej warstwie ramkę stworzył, a na drugą wrzucił zdjęcie, to będziesz zdjęcie widział przez ramkę, a ramkę (lub zdjęcie) możesz przesuwać. Tylko zabawa z zmienianiem rozmiaru ramki.
    No i znowu nie wiem czy pomogłem... chyba nie?
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Okolice W-wy

Domyślnie

Dziekuje za dobre checi.
    Nie ukrywam , ze troche zrozumialem o czym do mnie mowisz ale nie do konca Tez nie wiem czy Ty mnie dobrzezrozumiales
    Szukam czegos co na podstawie danych z obrazka oraz parametrow (wys. szer. dpi) utworzylby taka ramke sam. Wierze , ze w PS jest taka mozliwosc , ale za kazdym razem (za kazdym nowym zdjeciem) nie bede musial samemu obliczac i tworzyc takiej ramki
    Inna sprawa to , ze nie mam PS i nie kupie go raczej w najblizszym czasie
    Nie ma jakiegos prostego narzedzia
    MichalP
    Pozdrawiam Serdecznie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichalP
    Inna sprawa to , ze nie mam PS i nie kupie go raczej w najblizszym czasie
    Nie ma jakiegos prostego narzedzia
    Gimp
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Wiedziałem
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddMON
    Wiedziałem
    Ja też wiedziełem
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Co to jest ten Gimp?

Oprócz tego że za niedługo doczeka się nowej wersji.... ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewusia
    Co to jest ten Gimp?
    Zakładam, że o drogę pytasz, a nie kpisz Gimp to taka freeware-owa wersja PSa (no, ale mi się teraz oberwie).
    A tak poważnie - ośmiobitowa darmowa alternatywa (czy lepsza czy gorsza - to całkiem inna sprawa) PS.
    Dawno Cię na forum nie było, Ewusiu.
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Domyślnie

Dawno Cię na forum nie było, Ewusiu.
    Miło mi...

Nie kpię. Nie miałam z tym do czynienia. Czyli jeśli mam PS CS to nie muszę się zbytnio interesować, tak? Dzięki wielkie za info.

P.S. Wczoraj byłam w K w Aquaparku. Bosko.....

Domyślnie

PS oferuje bardzo wygodny sposób kadrowania. Wybieramy zaznaczanie prostokątne (skrót klawiaturowy M), z rozwijalnego menu Styl (pod menu głównym) wybieramy "Określona wielkość", w polach obok wpisujemy żądane wymiary. Teraz wystarczy kliknąć w dowolnym miejscu obrazka i pojawia się ramka - zaznaczenie o zadanej wielkości. Można je następnie w prosty sposób przemieszczać i skalować. Oczywiście rozdzielczość części obrazka objętego ramką będzie taka sama jak reszty i tu nie ma żadnej możliwości jej zmiany w obrębie zaznaczenia. Po ustawieniu ramki w odpowiedniej pozycji wystarczy wybrać "Kadruj" z menu Obrazek i już.
    Pozdrawiam, Włodek

Uprawnienia umieszczania postów