Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    to sam ochcialem napisac
    dobrze ze doczytalem wszystko zanim zaczalem pisac.
    Jednak autorowi watku chodzilo o zdjecia ze statywu
    Ja się nie znam na zawodowstwie, ale sam ostatnio dobierałem iso na statywie w dzień:
    miało to miejsce na pokazach lotniczych, gdzie szukałem odpowiedniego rozmycia
    dla łopat wirnika w lecącym śmigłowcu: czas musiał być krótki, ale nie za krótki, żeby
    nie zamrożić wirnika, który w efekcie byłby nieostry i 'z poślizgiem'. Miało być widać
    kawałek przebytej drogi przez łopaty.

Porównanie:

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 27-03-2008 o 22:53
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja się nie znam na zawodowstwie, ale sam ostatnio dobierałem iso na statywie w dzień:
    miało to miejsce na pokazach lotniczych, gdzie szukałem odpowiedniego rozmycia
    dla łopat wirnika w lecącym śmigłowcu
    No ale wtedy raczej "wyciągałeś" czas, a to raczej wiąże się ze zmniejszaniem ISO, zwłaszcza w taki dzień jak na zdjęciu. Tak czy owak, przykładów na regulację ISO przy statywie jest kilka. Nie ma sztywnych reguł.
    Ostatnio edytowane przez piotr w ; 28-03-2008 o 10:40
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Ja osobiście podbijam iso kiedy focę w nienajlepszych warunkach z lampą i chcę, żeby mi błysk nie zabił całej plastyki sceny i nie zaczernił tła.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Banalne - zdarzy się, że zapomnę przestawić
    Jakiś czas temu pokazywałem zdjęcia z Bieszczad - wielu z oglądających i oceniających zauważyło duże "zaszumienie". Zacząłem się zastananawiać skąd to się wzięło, bo przecież nie było jakiejś kosmicznej ingerencji w zdjęcie. Banalne - zapomniałem przestawić z ISO 800 z powrotem na 200
    Równi i równiejsi!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów