Szukaj
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
W D200 masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką
W D2X masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką i wskazanie strzałką, w którym kierunku trzeba kręcić
Od siebie dodam, że bardzo lubię AF D2-ek. Jest czuły i ma 9 świetnie porozmieszczanych czujników krzyżowych - cholernie wygodna sprawa. W moich wcześniejszych aparatach wygodniej było ostrzyć środkowym i przekadrowywać, tutaj wygodniej przełączać punkty, wszystkie działają równie sprawnie. A co do owej sprawności - D2-ki są nieludzko czułe. Ze szkłem f/2.8 ustawią ostrość nawet na d... murzyńskiego górnika w kopalni węgla kamiennego.
Ogólnie uwielbiam D2-ki, chyba bym się teraz popłakał gdybym musiał zmienić puchę na D200. Kiedy dorwałem swoją pierwszą D2 to była miłość od pierwszego chwytu, pomyślałem tylko: "stary, gdzieś ty był jak cię nie było i czemu to tak długo trwało"?
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 27-03-2008 o 22:45
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
Dopisze sie do wątku>jako ze zamierzam w krótkim czasie droga kupna nabyć nowe body i stad pytanie czy d300 jest wart dopłacenia tych 2tys. Czy różnica w zdjęciach d200-d300 jest mocno widoczna. Nie zależy mi na super hiper lcd , podglądach. Chciał bym dobre jpg, szybki af, i w miarę niskie szumy.Pozdr
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Skontaktuj się z nami