Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Problem

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zink Zobacz posta
    Z opisu wynika, że problemem może być PCI, ale...

Miałem kiedyś podobny problem - za pierwszym razem komp włączał się i po kilku seknudach wyłączał z powrotem. Trzeba było go kilka razy włączać i dopiero za którymś razem zaskakiwał. Powodem był... wentylator . Okazało się, że wentylator od procka za wolno się rozkręcał, a płyta główna potrafiła zmierzyć prędkość wentylatora dopiero powyżej jakiejś granicy. Przez kilka sekund po włączeniu płyta "myślała", że wentylator się nie kręci i wyłączała się żeby nie spalić procka, a wentylator po prostu nie zdążał w tym czasie osiągnąć prędkości pozwalającej na pomiar. Niestety nie dało się tego zabezpieczenia wyłączy w BIOSie i musiałem dorobić sobie układzik "udający" wentylator (wysyłający do płyty impulsy o określonej częstotliwości).
    ciekawy przypadek, ale tu chyba coś innego sprzęt odpala sie na mniej niż sekundę, wczoraj jak go ogołociłem z kart działał, . okazało sie że katra dżwięku 5.1 grała tylko tyłem, front nie działał jednak dziś rano już nie odpalił
    wieczorem rozbiorę to na kawałki i wyczyszczę, może faktycznie jakiś tuman kurzowy przeszkadza.

Ps. a może to jakiś błąd w sektorze rozruchowym na dysku?
    Ostatnio edytowane przez wilus ; 28-03-2008 o 11:46

Uprawnienia umieszczania postów