Szukaj
Ojjj słabiutko, nawet jak na początkującego.
A juz to z umorusaną mordką i w tych żółciach to maskara jakaś.:/
Trenuj dalej, bo na razie to tylko dla rodzinki do pokazania. I to najbliższej raczej.
Szary, cichy człowiek.
na wszystkich zdjęciach brakuje mi jednego ... światła ... te cienie na buzi dziecka są straszne.
Tak? A na innym forum pierwszą fotkę ocenili mi bardzo dobrze. Mi też się podobają i to te cienie.
Scarlet
może uzupełnię. Kadry są niezłe ale to że brak światła jest widocznie nieplanowany burzy cały odbiór.
No w końcu każdy ma jakąś swoją wizję, ale zdjęcie powinno być również poprawne technicznie. Poza tym, dlaczego tak ponuro przedstawiasz takiego ślicznego maluszka?
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Wybacz mi moją szczerość, ale skoro oglądałaś fotki w tym dziale. Skoro stwierdziłaś, że są naprawdę super i skoro stwierdziłaś, że Twoje nieco odbiegają od nich, to czemu dałaś zdjęcia umorusanego synka w tym dziale, a nie w albumowej? A zresztą... wybór kategorii to Twoja sprawa.
Uwierz, jestem bardzo krytyczna w stosunku do swoich zdjęć. Każdego dnia się uczę. Również mam malutkiego synka, któremu bardzo często robię zdjęcia. Bardzo często również wystawiam te zdjęcia na forum. I zawsze w albumowej, mimo że przykładam się bardzo do każdej "sesji". I w każdym swoim wątku liczę na komentarze, również te krytyczne. Zauważyłam już w kolejnym Twoim wątku, że na krytyczną uwagę odpowiadasz "ale to tak specjalnie" "to nie jest źle, bo tak miało być". Po co prosisz o opnie, skoro nie czerpiesz z nich wiedzy.
A co do innego forum na którym chwalono zdjęcia... cóż... tu jest forum fotograficzne i nie oczekujmy, że ktoś będzie nas chwalił, bo pokażemy śliczne dziecko na kiepskim zdjęciu.
1, 5 i 6 - kadry mogłyby być gdyby nie kolory i brak światła. Nawet zaplanowany. Psuje odbiór. Chyba to nie tylko moje zdanie.
3 - poczytaj o kompozycji i mocnych punktach.
Mam nadzieję, że nie masz mi za złe tego co napisałam. To po prostu rady od osoby uczącej się dla innej osoby uczącej się. Od tego wszak jest to forum. Pozdrawiam - Aga
Ok Aga, oczywiście, że nie mam za złe krytyki. Zastanawia mnie tylko rozbiezność ocen. Na tym forum się nie podoba a na serwisie recenzja.pl moje zdjęcie trafiło do galerii elite. Zastanawia mnie dlaczego ludzie tak różnie to odbierają?
Scarlet
Bo na każdym forum jest inny poziom. Tu akurat jest wysoki. I to, co się podoba przeciętnemu pstrykaczowi z innego forum, tutaj jest krytykowane za przeróżne błędy przez fotografów. Tu naprawdę są ludzie znający się na fotografii i korzystanie z ich rad (często w formie krytyki Twoich zdjęć i wytykania błędów - bezcenne!!!) traktuj jako darmową naukę. Nie ma co się obrażać, bo nikt nie robi tego złośliwie .
Dużo sprzętu, mało czasu
Skontaktuj się z nami