Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Sunpak PF30X

Domyślnie Sunpak PF30X

Witam
    Rozglądam się za jakąś niedużą i niedrogą lampą. Po lekturze tego forum juz wiem, że lepiej nie ruszać Tumaxów. A jakie macie zdanie o tytułowym Sunpaku PF30X? Wiem, wiem, że jeśli lampa tu tylko Sabinka, ale na razie kasy jak na lekarstwo a jakaś zewnętrzna (nawet niedroga) lampa by się przydała.

Oszczędny w słowach Awatar Nekosh
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Podpinam sie do pytania bo też interesuje mnie ta lampa.
    [SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio

Domyślnie Odp: Sunpak PF30X

witam
    Patrzac obiektywnie liczba przewodnia 30 odchylana w pionie, 2 baterie z danych technicznych oki ciekawe jak w praktyce, jak znam zycie to sie nie odezwie zzaden z posiadaczy tylko zaraz nas zakrzycza zeby kupic sb600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola / Kraków

A gdzie tam 600, jak sabinke to 800
    de pięćdziesiąt, de osiemdziesiąt + t 12-24, s 18-55, t 28-75, n 70-210, SB-800, cokin P

no wlasnie, obiektywnie rzecz biorac to paramentry ma uczciwe w stosunku do ceny...Tylko teraz staniala mocno sb400. Gdzies na forum wyczytalem, ze jakby cena byla mocno nizsza to bylaby fajna lampa . Teraz juz nie wiem.. czy jest beznadziejna bo byla droga, czy jest fajna, ale nie za te (500zl) cene. Nie mam zamiaru wydawac 700zl na sb600 bo jej nie wykorzystam... potrzebuje lampy do zastosowan raczaj domowych. I jeszcze jedno, czy sb400 bedzie nadawala sie do niwelowania cieni w ostrym sloncu?
    Wracajac do tego sunpaka... jakby byl bardziej powtarzalny niz tumax to chyba bylby lepszy niz sb400... sam nie wiem.... na alle drogo pare osob kupilo, ale pewnie bedzie sie wstydzilo pochwalic, coby nie zostali zakrakani, ze tylko sb600
    pixel 4a

Domyślnie

W fotojokerze SB 400 kosztuje 377zł a na allegro Sunpak PF30X jest za 309. Różnica w cenie przestaje grać główną rolę a zaczynają decydować parametry. Pytanie, czy ktoś się przyzna do posiadania Sunpaka i dokona obiektywnej jego oceny.

Albo Nikon ma zamiar wprowadzić nową podstawową lampę, albo zaczyna na prawdę ostro walczyć z zamiennikami - SB400 w fotoplanet.pl kosztuje 289zl. A może to zbawienny wpływ mocnej złotówki i słabego dolara ??
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 05-04-2008 o 22:06 Powód: łączenie podwójnego wpisu

Wypowie się ktoś w końcu na temat tej lampki ?
    SB600 i tak nie wykorzystam więc wydawanie 600zł nie ma sensu. Za 300zł mogę mieć SB400 albo tego Sunpaka. Sabika jest słabsza (21m przy ISO100 35mm ; Sunpak 30m) dlatego skłaniam się jednak w stronę tej drugiej. Poza tym na Sunpaka można założyć normalny dyfuzor, na Sabinke nie bardzo.

hehe, ci co kupili - boja sie
    poza tym sunpak ma wpomaganie AF. Napisane jest, ze w pelni wspolpracuje z iTTL... a moze nie w pelni? czy SB400 bedzie lepiej wspolpracowac?
    Na nowa SB600 to chyba conajmniej 700 trzeba przygotowac...
    Ostatnio edytowane przez markow ; 09-04-2008 o 22:07
    pixel 4a

Żadnej opinii o tel lampce nie ma???.Nie wieżę żeby nikt nie kupił
    D90/ Sigma 17-70 / Nikon 70-300VR /Nikon 35/ Sb 600 / Slik pro 340 dx

od razu powiem że ani sb-400 ani tego sunpack'a nie miałem nigdy w łapie,
    ale mając do wyboru tylko te lampy, to jednak chyba poszedłbym w nikona, bo to jednak lampa systemowa i na pewno będzie działać poprawnie, po za tym sb-400 i tak będzie miał wystarczającą moc do robienia typowych rodzinnych fotek, nawet jeżeli będziesz się bawił w odbijanie od sufitu,

tylko od razu powiem, że porobisz trochę zdjęć z lampą inną niż wbudowana, po jakimś czasie będziesz myślał o czymś lepszym więc może jednak warto przemyśleć tą sb-600, np. w euro weźmiesz na raty i wyjdzie miesięcznie jakieś 43zł

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów