Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie mój pierwszy raz...

To jest moje pierwsze wejście ze zdjęciami w kategorii ludzie.Chcę Wam pokazać, jak szukam modelek niepro do zdjęć w studio.Znajduje je chodząc po sklepach, kawiarniach...
    Zdjęcia robione są spontanicznie, na światło i aranżację w tych miejscach nie mam wpływu Są to pierwsze spotkania dziewczyn ze mną i aparatem.
    1.
    2.
    3
    4.

zdjęcia z mojego ulubionego porannego sklepu
    Pozdrawiam Vesia Rzenno
    Wasze zdjęcia - moje emocje i wrażenia

pebees
    Gość

Domyślnie

Sympatyczne, ale modeleczki chyba jednak za bardzo przejęły się rolą, i za dużo pozowania tu widac jak dla mnie

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees
    Sympatyczne, ale modeleczki chyba jednak za bardzo przejęły się rolą, i za dużo pozowania tu widac jak dla mnie
    Zwróć uwagę,że to modeleczek PIERWSZY raz.Za pierwszym razem,nie tylko,jeśli o pozowanie chodzi,ludzie mają skłonność do przesadzania.

Mi się podoba,szczególnie jedynka
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Hm, za dużo pozowania? Nie sądzę. Raczej więcej tu spontaniczności. W studio jest dopiero pozowanie. A tu bardzo miłe uśmiechnięte twarzyczki i zapewne miło tam robić zakupy.
    Ciekawy (i zapewne owocny) pomysł na agitację modelek.
    just follow your dreams
    |D50|Nikkor 18-70/3.5-4.5|Nikkor VR 70-300/4.5-5.6|Soligor 100/3.5 macro|SB-800|

Domyślnie

1 i 4 są OK co do 2 to chyba pani w tle bardziej by pasowała jako "element pierwszo planowy" i też na niej skupił bym ostrość a panią wcześniej troszke bym mniej potraktował głębią ostrości ale to moje spostrzeżenia jestem taki malutki i moje zdanie ma tu małe znaczenie
    "...pośród ślepców, jednookim królem byłem"

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

sympatyczne

Domyślnie Re: mój pierwszy raz...

Cytat Zamieszczone przez Vesia
    Chcę Wam pokazać, jak szukam modelek niepro do zdjęć w studio.Znajduje je chodząc po sklepach, kawiarniach...
    Fajowy pomysł! Zdjęcia naturalne [!!], sympatyczne, wesołe, radosne, przyjemne... życie

Właśnie to mnie drażni w fotografii studyjnej* często - zwykle nienaturalnie, wszystko odpicowane itd. :/ No ale w zasadzie o to chodzi tam, żeby było jak najbardziej perfekcyjnie wszystko

*nie chodzi mi tutaj o każde zdjęcie zrobione w studiu oczywiscie
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

Dziękuję za komentarze i cieszy mnie, że czytacie "ze zrozumieniem"
    to świadczy o Waszej inteligencji. Tym z Was, którym spodobał się pomysł szukania dziewczyn do zdjęć i będą chcieli spróbować, życzę powodzenia.Myślę, że efekty swoich poszukiwań przedstawicie na forum.To ciekawe doświadczenie dla fotografa i "modelek".
    Tego typu zdjęcia robię 10-15min. podczas których rozmawiam z dziewczynami, aby nie czuły się spięte.One nie pozują, bo nie mają na to czasu, a profesjonalnie jeszcze nie umieją.Wybrane dziewczyny do zdjęć w studio są odpowiednio przygotowywane i tu sprawdza się powiedzenie, że:...kobieta zmienną jest...
    Pozdrawiam Vesia Rzenno
    Wasze zdjęcia - moje emocje i wrażenia

Uprawnienia umieszczania postów