Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Zdalne sterowanie - D200

Witam,
    Poszukuje do D200 zdalnego sterowania - czy możecie mi coś doradzić -
    nie chce wydać dużo ale chce być zadowolony -
    z góry dzięki za wszystkie opinie
    pb

ps.: może coś takiego ?
    http://www.allegro.pl/item331828755_...zam_mc_30.html

Domyślnie Odp: Zdalne sterowanie - D200

Podłączę się do tematu. Czy pilot radiowy (ten z D40/D50/D60/D70/D80) będzie działał w D200?

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Podłączę się do tematu. Czy pilot radiowy (ten z D40/D50/D60/D70/D80) będzie działał w D200?
    Witam, mało prawdopodobne...
    Mam pilota ktory dziala z D80 i raczej nastawiam sie na zakup nowego do D200.
    W piątek będę miała okazję to sprawdzić i od razu napiszę.
    Pozdrawiam.

strona z allegro w archiwum. Jeśli to pilot radiowy - to będzie działał ze wszystkimi body. Sęk w tym, że odbiornik radiowy do D80/40 itp ma kabelek z wtyczką chyba 3 stykową, a do D200/300 itp z wtyczką 10 pinową.
    Jeśli ktoś załatwi sobie wtyczke 10 pin to może spokojnie przerobić radiówkę, przelutowując sama wtyczkę.
    Te 3 kabelki wystarczają, reszta styków jest pusta. Schemat które trzeba podlutować gdzieś się znajdzie . Google pomogą.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

W D70 był jakiś pilot radiowy? Przecież w zestawie był pilot na podczerwień. Nie będzie działał z D200, bo ten aparat nie ma wbudowanego czujnika podczerwieni. Do D200 musisz dokupić albo oryginalnego Nikonowskiego ML-3 (cena w granicach 700-900 zł) albo coś z niezależnych firm, np. pilota radiowego PocketWizard, co też nie jest tanie. Albo coś przerabiać j.w.

sterowanie radiowe do body (np Phottix) kosztuje poniżej 100 zł na ebayu (wersja na D80 czy D300 różni się wtyczką o której pisałem), szkoda kasy na Pocket Wizarda.
    Zasugerowałem się okresleniem radiowe - nie wiem czy autor wątku ma na mysli faktycznie radiowe - i to o czym napisałem się zgadza, czy ma na myśli pilocika do podczerwieni i wtedy ma problem. Jak pisałem - link z allegro nie działa i nie wiem.
    Firmowy system z nadajnikiem i odbiornikiem na podczerwień jest bez sensu - wiele droższy i ma mniejszy zasięg.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Tak, właśnie chodziło mi o ten pilot na podczerwień. No cóż, szkoda, że do D200 nie można już użyć tej duperelki, bo nie każdego stać pierońsko drogi pilot radiowy (ten z kablem)

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Tak, właśnie chodziło mi o ten pilot na podczerwień. No cóż, szkoda, że do D200 nie można już użyć tej duperelki, bo nie każdego stać pierońsko drogi pilot radiowy (ten z kablem)
    jaki pierońsko drogi? około 80 zł razem z przesyłką z HK !

Drogi w porównaniu do tego na podczerwień którego można mieć za jakieś 25zł. Na wszystko przyjdzie pora

Domyślnie

Witam,
    Jak sądzę poszukujesz tego:
    http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...MEWA:IT&ih=008

oferta ważna jeszcze przez trzy dni i radzę się poważnie zastanowić gdyż taniej nigdzie tego nie znajdziesz - to bardzo rzadkie urządzenie używane przez profesjonalistów w dużych zespołach atelier. Życzę powodzenia!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów