Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    najnowsze 1tb seagate'y sa szybsze
    Na papierku, czy w konkretnych testach praktycznych gdzies widziales?
    Rozwiazanie z dwoma dyskami jest dosc optymalne. Zawsze sa to dwa fizyczne dyski -- mniejszy balagan, mniejsze obciazenie, wieksze bezpieczenstwo. W przypadku padu dysku systemowego -- masz bezpieczne dane na drugim. W przypadku problemow z drugim -- masz caly czas platforme systemowa gotowa do odzysku danych z tego drugiego.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Na papierku, czy w konkretnych testach praktycznych gdzies widziales?
    fizycznie nie sprawdzalem bo nie mialem w reku jeszcze. ale pojawiaja sie w kilku miejscach te informacje na temat szybkosci, a wszystkich nie przekupili nie mam sklonnosci do rzucania sie na jakies pojedyncze info a po drugie nie jestem fanem seagate'a, nie mowiac juz o samsungu maja mocniej upchane talerze, spory bufor, wiec czemu nie.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

fizycznie nie sprawdzalem bo nie mialem w reku jeszcze. ale pojawiaja sie w kilku miejscach te informacje na temat szybkosci, a wszystkich nie przekupili nie mam sklonnosci do rzucania sie na jakies pojedyncze info a po drugie nie jestem fanem seagate'a, nie mowiac juz o samsungu maja mocniej upchane talerze, spory bufor, wiec czemu nie.
    Z jakichs tam info -- czesto wynikaja rozne rzeczy, nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. Upakowanie, upakowaniem, ale to nie jedyny detal majacy wplyw na predkosc pracy dysku. Dobrze przeciez o tym wiesz. W przypadku Raptora, 10 tysiacy obrotow nie da sie pominac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Z jakichs tam info -- czesto wynikaja rozne rzeczy, nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. Upakowanie, upakowaniem, ale to nie jedyny detal majacy wplyw na predkosc pracy dysku. Dobrze przeciez o tym wiesz. W przypadku Raptora, 10 tysiacy obrotow nie da sie pominac.
    no zgadza sie.. 10tys brzmi ladnie.. ale ten dysk troche czasu ma. a tutaj pojawiaja sie dyski ktore maja ponad 300Gb na talerz, zapis prostopadly, bufor 32. jak sobie ta glowiczka leci to na raz duzo wiecej potrafi zgarnac. wiem ze masz raptorki ;p
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

A zna ktos jakies porównania szybkosci dyskow spietych RAIDem 0? Chetnie zobacze jakie to sa roznice w stosunku do np zwyklego Raptora 76Gb.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

no zgadza sie.. 10tys brzmi ladnie.. ale ten dysk troche czasu ma.
    Ale wychodza nowsze wersje. Najnowszy tez ma NCQ.
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów