Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie D80 Kit w Chinach

Witam.

Mam mozliwosc zakupu Nikona jak w tytule w Chinach, bo tutaj pracuje i mieszkam (ale nie bede tutaj siedzial wiecznie). Nikon D80 Kit + DX 18-135mm kosztuje w Shanghaju 7400 - 8500 RMB, co po przeliczeniu na walute europejska daje kwote 682 - 782 EUR. W Europie nawet na strefach bezclowych bede za niego musial dac ~1000 EUR.
    Chinczycy nie robia problemow przy zakupie wiec ostatnio zabralem na chwilke owa D80 z salonu na Nanjing Road i zrobilem kilka fotek. Aparat wyglada idealnie. Chcialbym sie do czegos przyczepic ale nie moge.
    W czym problem - gwarancja na body jest tylko na terenie Chin - 1 rok. Taka juz polityka Nikona. Na szklo dostane miedzynarodowa, ale to szklo nie nalezy do najdrozszych.
    Moje pytania brzmia:

1. Czy znane sa wam jakies opinie jakoby na rynki Azjatyckie badz Europy Wschodniej szly "gorsze" modele. Prosze sie nie smiac, bo pracuje dla przemyslu i np. Levis robi niemal identyczne spodnie dla Europy i Azji. Niemal, bo na azje sa ciensze i tansze....
    Czy Waszym zdaniem mozna zaryzykowac i kupic tutaj. Bede tu jeszcze jakies 6 miesiecy (a kiedys pewnie wroce na dluzej

2. Mialem w reku rowniez Gripa do D80. Ceny nie pamietam ale jakos 70 EUR. Hmm no coz, nie wyglada juz tak doskonale jak aparat. Mocno plastikowy z gumowa naklejka. Czy w Europie ten Grip wyglada podobnie? Wiem, ze podalem tylko moje subiektywne odczucie i nic wiecej ale chcialbym poznac rowniez opinie forumowiczow.

Dzieki za pomoc.
    F-80|AF 50 f/1.8 D|AF 28 f/2.8|AF 28-100 f/3.5-5.6 G|AF 70-300 f/4-5.6 G + HB26|Lowepro Nova 3 AW|

Domyślnie

Informacje o cenach wydajesz się mieć mocno niedzisiejsze. Podany przez Ciebie zestaw (D80 + 18-135) kosztuje w Polsce, w zupełnie normalnym sklepie, sporo taniej niż owe 1000 euro w strefach wolnocłowych. W Fotojokerze np. jest do kupienia za 3198 zł, w sklepach internetowych za 3100 zł.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Jakby byly gorsze to bym nie kupowal

A co do gripa to nie wiem bo nie stalem nawet kolo D80

Domyślnie

Owcu, lepiej wejdz na ebay i zamow cos z jednego z wielu internetowych sklepow ktore maja siedzibe w Hongkongu, ceny sa naprawde o wiele mniejsze, a że przebywasz wlasnie w chinach to nie ma chyba mowy o zadnym dodatkowym podatku czy cle.
    D200, T17-50, N100 2.8MF, SB-24

Domyślnie

jak jesteś w chinach to wykorzystaj okazje i kupuj, jest naprade sporo taniej.
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Domyślnie

kupuj kupuj, modele sprzedawane między innymi w Polsce w sklepach internetowych są właśnie sprowadzane z Azji

Domyślnie

jak jestes w chinach to zamiast aparatu kup 30 odwarzaczy mp3 ... przywieź, je do polski... sprzedaj na allegro a nastepnie kup D300 z gripem i kompletem fajnych obiektywow
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

z tymi mp3 odradzam, jest juz multum tego na allegro i też tanio. D300 w chinach z gripem wyjdzie cie taniej o ok. 2k złotych jak nie wiecej
    D200, T17-50, N100 2.8MF, SB-24

Domyślnie

jak grip jest nie ten teges i plastik jakis cienki jest to uwazaj na podrobe ...
    pelno jest fejkow na tego typu sprzet.
    tak w ogole to zagladnij do srodka body i sprawdz numery seryjne aparatu z numerem z pudelka.
    podobnie z obiektywem zeby nie wyszlo, ze kupujesz jakiegos samsunga w obudowie nikona.
    ale ogolnie to bierz bez zastanowienia.
    _____
    Flickr
    D-80|N 18-70 3.5-4.5|N 50 1.4|N 70-300VR|S 10-20

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Owcu jak chcesz to dam Ci adres na PW do dobrego sklepu u mnie. Tyle ze musialbys tu wpasc [300km, 2h pociagiem]

Zawsze mozesz skoczyc tu i zrobic rekonesans:

Oczywiscie przy zakupach odrobina rozwagi nie zaszkodzi - trzeba wszystko obejrzec na spokojnie, ale ogolnie nie powinno byc problemow.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów