Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: router ADSL

Domyślnie router ADSL

Poradzie jaki wybrać router ADSL
    Do użytku domowego 2 laptopy i jeden komputer stacjonarny
    zależy mi na szybkości i zasięgu ale myślę ze Super G wystarczy 108mb/s
    Zależałoby mi żebym mógł pracować w domu jaki i na zewnątrz
    Więc może jakiś ruter z możliwością dołożenia anteny dookolnej aby poprawić sygnał

Jest sens łączyć modem ADSL i osobno router ??
    teraz pytanie co ??

D-link Linksys ?? czy coś innego ??
    Pomóżcie dobrać jakiś sprzęt który zadowoli mnie

Ostatnio edytowane przez Patio ; 24-03-2008 o 03:06

Domyślnie

Mam Linksys-a WRT54G v1 + Tomato, od jakiś trzech lat jak z niego korzystam nie miałam ani jednej przerwy w jego działaniu, podłączasz konfigurujesz i zapominasz że masz router
    Pozdrawiam
    P.S
    do tego musisz sprawić sobie jeszcze modem z gniazdem RJ45

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Obecnie korzystam z linksysa wrt54gl, zasięg jak na tego typu urzadzenie jest bardzo dobry. lapie go w odległości ok 100 m od miejsca zamieszkania (blokowisko) .Bardzo stabilny, prosty w instalacji .Podzielony mam net z tv kablowej. Komp stacjonarny, lap, telefon (n95) .

Domyślnie

Posiadam 2x D-link i 1x Linksys, wszystko ładnie działa, z tym ze Linksys raz na pare miesiecy ma zwieche. Dla firmy zakupiłem Netgear i też nie ma problemów choć wydaje mi się że zasieg jest mniejszy niż z D-link. Ogolnie zależy jak duży jest Twój dom i ile bedzie ścian po drodze. Ja w mieszkaniu M3 "zasieg" mam wszędzie włączając w to ogród, ale nigdzie nie ma wiecej niż 2 scian na drodze sygnału.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

A ktorego masz Netgear w firmie Yanluk??

Zastanawiam się nad netgear:
    http://www.netgear.com/Products/Rout...ys/DG834N.aspx
    i D-linkiem
    http://www.dlink.pl/?go=jN7uAYLx/oIJ...333qrpL0YYtOI=
    Ze specyfikacji wynika ze N-gear będzie miał lepszy zasięg w G
    a d-link coś za tani jak 108mb/s
    gubię sie

Domyślnie

panowie, to co radzicie koledze to nie ADSL. On szuka routera do podziału neostrady. Własnie mam do sprzedania Linksysa WAG200 i powiem -
    doskonały i wystarcza na mały dom. Zero jakichkolwiek problemów. 4xkabel i WiFI http://sklep.vobis.pl/oferta/sieci/p...s_wag200g.aspx
    sprzedaje i zupełnie bez sensu - bo namówili mnie na zakup modelu WAG325 http://sklep.vobis.pl/oferta/sieci/p...s_wag325n.aspx
    i okazało sie, że nic nie zyskałem, bo to zwieksza moc i zasieg ale jak sie ma nowej generacji karty sieciowe. No ale go zostawie moze coś kiedyś jeszcze zmienie.

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Do ADSL-a proponuje Ci D-Linka 624 T. Mam go powyżej roku, zainstalowałem również kilka sztuk u znajomych.
    0 problemów, sieć kablowa i WiFi pracują poprawnie. Jak do domu czy do małej firmy - polecam.

Domyślnie

http://www.3com.com/prod/pl_PL_EMEA/...=3CRWDR200A-75
    A ja polecam 3Com - stabilne, proste w konfiguracji, zasieg chyba ciut lepszy niż Linksys. Chociaż Linksys WAG200 tez jest ok a tańszy niż 3com.
    Do Neostrady pamietaj żeby modem był w standarcie Annex A ! Trzeba uwazać bo są różne modele tych samych routerów (tzn Annex A i Annex B)

Pozdrawaim DJS

Ps : A zwiechy zdarzaja sie we wszystkich routerach Tylko w niektórych rzadziej
    Dwie "pięćdziesiątki"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DJSony Zobacz posta
    A ja polecam 3Com
    Pierwszy sensowny głos.

Sugeruję omijać szerokim łukiem dalekowschodnie badziewie, szczególnie w sieciach, gdzie priorytetem jest niezawodność. Nie należy do przyjemności od czasu do czasu nie działanie sieci, ze względu na humor routera. Najlepszy z nich Linksys, obecnie będący własnością Cisco, to nadal nie ta klasa co najtańsze 3Com'y z serii OfficeConnect. O D-Linkach napisano wiele, jedyne do czego się toto nadaje, to rzut w dal. A już chyba najgorszym modelem jest wymieniony wyżej 624. Tydzień bez zwisu, to tydzień stracony, lubi skasować sobie ram po zaniku napięcia, a burza 20km dalej, jest doskonałym pretekstem do spalenia się. Plusem jest gniazdo antenowe, którego nie ma w prostych routerach 3Com'a.

Jeśli potrzeba pokryć większy obszar lub zastosować zewnętrzną antenę, można zastosować osobny AccessPoint i ustawić go w trybie repeater'a. Jest również niedrogi i dobry w ofercie 3Com'a.

Inne całkiem dobre routery to Bintec, Allied Telesyn.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 25-03-2008 o 14:01
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów