Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pan z Dworca.

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie Pan z Dworca.

D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

To może ja jako pierwszy.
    Za centralnie jak dla mnie i trochę za ciemne ale to kwestia gustu i monitora
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

popieram darko29, troszku zbyt na środku i gdyby więcej twarzy było widać... no i jest takei troszku "mleczne" ja bym troszke podniusł kontrast i jasność żebny osiągnąć bardziej ciemne i jasne barwy mocniej kontrastujące ze sobą... ogólnie pomysł ciekawy pozdrawiam
    "...pośród ślepców, jednookim królem byłem"

Domyślnie

to zdjecie nalezy traktowac jako street-photo - i jako takie zdjecie to to zdjecie lezy...

podstawa fotografi ulicznej to pewnego rodzaju bujczucznosc - trzeba miec odwage stanac 1 m od obiektu (czlowieka) wyciagnac aparat z obiektywem 28mm i zrobic mu zdjecie

jesli bys sie odwazy - to to zdjecie mialoby charakter
    poniewaz on nie wiedzial, ze byl fotografowany - to to bylo tylko podgladactwo
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

"LOMO FOTO" - troszkę brak kontrastu.

Domyślnie

podstawa fotografi ulicznej to pewnego rodzaju bujczucznosc - trzeba miec odwage stanac 1 m od obiektu (czlowieka) wyciagnac aparat z obiektywem 28mm i zrobic mu zdjecie
    Nie twierdze iż jest to latwa sprawa, mało czasu na kadrowanie itp, zwłaszcza że nigdy nie wiadomo co takiemu "modelowi" strzeli do łba.

Domyślnie

brawo za temat ale zleciłabym więcej odwagi. nic nie nadaje zdjeciu takiego wyrazu, jak kontakt wzrokowy z modelem...

coś mi nie pasuje w kontraście i w odcieniu tego cz-b ale ja sie słabo znam... ruszałeś krzywymi?
    one shot a day keeps the doctor away

http://www.fotosia.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gosia
    coś mi nie pasuje w kontraście i w odcieniu tego cz-b ale ja sie słabo znam... ruszałeś krzywymi?
    miałem s5500 takie fotki z niego wychodzą w B&W
    "...pośród ślepców, jednookim królem byłem"

Domyślnie

... ruszałeś krzywymi?
    Jakoś tak mam dziwne skojarzenia, może to wina piątku

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Niestety,na "bezczelne" spojrzenie obiektywem ludziom w twarz mam (jeszcze?) trochę za mało pewności i odwagi.A o kontakt wzrokowy z tym panem było o tyle trudno,że chwilę później upadł,nie wiem,czy zasłabł czy coś,w każdym razie odwoziła go karetka.
    A na fotografowanie go leżącego jakoś nie miałem...serca?odwagi?(bezczelności??)

I jeszcze jedno wystawię pod "ostrze" krytyki:
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Uprawnienia umieszczania postów