Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie VR i bez VR - problem laika!!

Witam,

Mam z kolega problem odnosnie wyboru i korpusu i obiektywu.
    Nie dysponujemy duza gotowka.
    Zdecydowalismy zeby wzial nikona d80. Nikon D80 wygral w pojedynku z Pentaxem k200d, Nikonem D60 i Canonem 400D. Doszlismy do wniosku ze korpus bedzie juz ok (ma srubokret) a na obiektyw moze sie kiedys uzbiera.

Tylko teraz dylemat. Nigdzie nie mozemy znalezc FOTEK pokazujacych to samo ujecie z wl i wyl VR. Roznice cenowe miedzy tymi samymi obiektywami tyle ze jeden z VR drugi bez sa ok 1k wiec przewyzszajace nasze mozliwosci.

Tak wiec mam serdeczna prosbe do zacnego grona. Przeslijcie mi na e-mail badz umiescie w tym watku jakies fotki i doradzcie jaki obiektyw najlepiej kupic dla osoby zaczynajace zabawe z lustrzankami. Interesuje nas cos zeby byl w miare szeroki kat czyli np. 16 lub 18 do min 55.

Dzieki z gory za szybka pomoc.

Domyślnie

tak tylko 18-200 to cena lekko 2k :/
    My myslelismy cos w przedziale do ok 1,2k

Domyślnie

hola hola, chciałeś tylko sample VR, wybór to już Twoja broszka

Domyślnie

i przyklady z VR i obiektywy w cenie do 1,2k

Domyślnie

w takim przypadku pozostaje chyba tylko rynek wtórny. np A może zainwestwoać troche więcej w korpus mający stabilizację matrycy? Tyle, że to nie Nikon. Wtedy masz VR niezaleznie od obiektywu.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

w takiej cenie niestety vr nie dostaniesz,chyba ze uzywke, ale jezeli nie masz doswiadczenia i nie wiesz jak takie szklo sprawdzic to sie mozesz naciąc, vr jest bardzoprzydatny ale nie zawsze potrzebny. bardzo uzyteczny gdy w gre wchodządosyc statyczne sceny, niestety np. koncerty, sporty itp obejdą sie bez vr, bo tu potrzebny jest krótki czas,wiecnp, dla 100 mm da rade utrzymac 1/60 a z doswiadczenia wiem ze w ok 1/50 da rade juz zamrozic ruch. takze moze najpierw jakis standard z przedzialu 18-70 gdzie vr nie jest az tak potrzebny ,a przede wszystkim sprecyzowac do jakich zastosowan ma byc szklo.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

k200d bierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dizaster Zobacz posta
    k200d bierz
    Czymu k200d a nie d80?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów