bo ma stabilizację matrycy i takie tam![]()
Szukaj
Ok k200d ma stabilizacje ma uszczelnienie itp. jest tylko maly problem bo kazdy kogo zapytam radzi zebym wzial d80 :/
Stoje nadal przed wyboram i znowu mam watpliwosci
Przedstawcie wszystkie za i przeciw dla k200d. Aparacik chcialem zeby byl "rozwojowy". Przyznam ze trzymajac oba te aparaty, lepiej lezalo mi d80! Uzywanie d80 jest "chyba" o wiele bardziej komfortowe!
p.s.
świeżak w moim imieniu zaczal watek
Ostatnio edytowane przez Michcio ; 23-03-2008 o 22:47
i z manualami wspolpracuje w pelni, mierzy swiatlo, potwierdza ostrosc, stabilizuje wszytko a do tego jeszcze ma magnezowy korpus i chyba uszczelniony i napewno nie szumi jakos znaczaco wiecej,jesli nie mniej od d8o.
nie jestem fanatykiem marki, poprostu wydaje mi sie lepszym wyborem, jesli juz bierzesz go pod uwage.
ps:nie kazdy, ja radze Ci pentaxa, sam mam nikona jakby co.
harataj 40dżarcik, a nie obejdzie się bez tego vr?????
Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!
Obejdzie sie tylko ze zdjecia zastane (tj. w nocy ) odpadaja :/
Macie jakies fotki wykonanie Pentaxem k200d? Lub jakis serwis lub strone gdizie moge je znalezc?
powiedz, czym udwodnili przewage nikona nad innymi systemami
czy to bylo poprostu,wez nikona bo to nikon.
fajnie, ze ludzie go polecaja, bo to dobry aparat, ale mysle ze pentax to lepszy wybor poniewaz ma przewage w kilku aspektach.
ps:stabilizacja to Ci w nocy nie pomoze, statyw sobie kup lepiej
Statyw posiadam,
Gadalem z roznymi ludzmi i zdania byly podzielone.
Jedni mowili ze z d80 kiedys bardziej rozwine skrzydla ale jest to inna polka cenowa bo obiektywy od razu skacza do gory o min 20% od pentaxa. Dodatkowo jakosc idzie "zazwyczaj" tez w gore
O pentaxie mowili ze to dobra "amatorka" albo k200d albo canon 400d - tyle ze 400d juz wogole mi nie lezal - plastikowa zabawka :/
Poszedlem do Lubelskiego MM i pobawilem sie i k200d i d80 i 400d a d60 bedzie w krotce do obejrzenia i z tej "trojcy" najlepiej mi lezala d80tka, za pentaxem przemawia (cena, korpusu i obiektywow, uszczelnie i stabilizacja w korpusie)
Sam mam juz pier***ca bo nie wiem co wybrac dla amatora z ambicjami.
To co bede robil to glownie macro, krajobraz (jesli bozia da to i latajace stworki)
rozwinac skrzydla to mozna i na d4o przy odrobinie samozaparcia.
fakt, najlepiej lezy w dloni 80ka, 400ka to plastik i roznie sie o nim mowi,ale bardzo wiele osob robi nim dobre zdjecia, d60 to kastrat (zdania beda podzielone czy warto czy nie a to przez naped obiektywow z body a raczej jego brak (tylko obiektywy AF-S)) a 200ka to dobry aparat, do ktorego mozna skompletowac tania optyke (manualna) ale i na poczatek kit jest bardzo dobry.
kwestia wyboru, bo jak dla mnie to:
1.k2ood [ wspolpraca z manualami,magnezowe body,vr w body ]
2.d8o [ swietna ergonomia,swietny stosunek jakosc/cena ]
3.4ood [ niskie szumy,tani ]
4.d6o [ ladne jpgi zapewne,nieglupi dla amatora ktory nie bedzie na sile chcial pchac kasy w aparat ]
A co myslicie o d80 + 18-55vr ?
ogladam wlasnie test na optyczne.pl i ten obiektywik calkiem calkiem w stosunku do innych zoom
po obejrzeniu testow wyleczylem sie calkowicie z zakupu 18-200
myle sie?
ja bym brał 40D-cena -jakość![]()
Skontaktuj się z nami