Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D60, D80, czy Olympus E510

Jest to profesjonalne forum więc chciałem zasięgnąć informacji. Chcę kupić sobie lustrzankę cyfrową. Waham się między modelami Nikona D80 i D 60, ale słyszałem też dobre słowa o Olympusie E510. Który z nich jest waszym zdaniem najlepszy. Proszę o możliwie jak najszybszą odpowiedź.

Domyślnie

kronos z wielką prędkością wpada w zakręt wbiegając poślizgiem do pokju, słychać pisk podeszew jak podbiega do kompa i hamuje z impetem na biurku - wyciąga z wielkim impetem klawiaturę i klepie w nią z taką prędkością tak, że w klawiszach zostają wgniecenia pisze iiiii piszzeeee pissszzeeeeeeeeee i iiiiiiii -
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    D80

zdążyłem?

Co wygrałem?

|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Karną ścieżkę zdrowia do lodówki

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bez wchodzenia w szczegóły d80. Jeśli wahasz się tylko między tymi 3, to wybór nigdy nie był taki prosty.Jakkolwiek d60 to nowy model,to jednak było już o nim trochę na forum, wystarczy poszukać..

Domyślnie

D80 i tyle w temacie.

ps.
    Cytat Zamieszczone przez kukus Zobacz posta
    Jest to profesjonalne forum
    ROTFL

Domyślnie

Wszyscy mówicie, że D80. Czym on się różni od D60 i Olympusem E510. Chodzi mi nie o takie info jak matryca 10mln pixeli , tylko o budowę kitu. D80 to z jakim obiektywem bo na aparat chcę przeznaczyć około 3 tys. zł. I jak w D80 z czyszczeniem matryce bo podobno w Olympusie E510 jest jakiś super system, który podobno fantastycznie czyści matrycę.
    Ostatnio edytowane przez kukus ; 23-03-2008 o 20:12 Powód: poprawa

Domyślnie

I jak jest w D80 z czyszczeniem matryce, bo podobno Olympus E510 ma jakiś super system, który podobo oczyszcza tą matrycę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kukus Zobacz posta
    I jak jest w D80 z czyszczeniem matryce, bo podobno Olympus E510 ma jakiś super system, który podobo oczyszcza tą matrycę.
    starej dobrej gruszki to ci nawet najbardziej wyrafinowany system nie zastąpi - działa to na male syfy ale z czasem na pewno trafi ci się jakiś babol i albo stara dobra grucha albo czyszczenie "inwazyjne" (mnie osobiście te syfy nie przeszkadzają i tobie też radzę przyjąć taką postawę -a nie, że najmniejszy paproszek to już serwis i inne ceregiele, bo tak to się wrzodów na żołądku tylko nabawisz Raz na rok oddać do serwisu na czyszczenie i starczy - jak komuś się wyjątkowo syfi to dwa razy na rok)

Różnice między D80 i D60 są znaczne (to inna pólka sprzętu) - sprawdź sobie np. na fotopolis.pl albo na dpreview.com albo nawet tu na forum, bo on sie w zasadzie taka zasadniczo od D40x nie różni a o tym napisano spoooroo - poszukaj
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 23-03-2008 o 20:30
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

A jaki obiektyw do D80 wsadzić. TAki żeby byl uniwersalny .

Domyślnie

do 3000zł?

N18-70
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów