Moge powiedziec to samo. Uzywalem przez pol roku 512MB HS, od kilku miesiecy mam 1GB. Zero problemow.Zamieszczone przez Kacper
Moze kiedys uda sie rozwiazac zagadke Kingstonow...![]()
Szukaj
Moge powiedziec to samo. Uzywalem przez pol roku 512MB HS, od kilku miesiecy mam 1GB. Zero problemow.Zamieszczone przez Kacper
Moze kiedys uda sie rozwiazac zagadke Kingstonow...![]()
Pozdrawiam, Lolas
Rozmawiałem z ludzmi zorientowanymi. Mówią, że to wszystko kwestia serii. Jak coś pójdzie się walić to idzie kilkaset wadliwych sztuk i niestety często trafia to do klienta. Tak pewnie jest z tą serią 1GB Kingstonów.
Witam, podobne problemy mam z PRETECiem 512 HS , w aparacie działa bez problemu (narazie), przy zgrywaniu fotek objawy takie same jak w opisywanych Kingstonach, czyli wiesza się trzeba włanczać i wyłanczać itd.... Pretec jest generalnie dobry, wczesniej z Fuji 7000 wszystko było O.K.
Pozdrawiam Radek
na szczęścia ja mam TH...Zamieszczone przez śpioch
co prawda 256 ale z Canonem A75 śmigała aż miło. Jednak coś za często te Kingstony padają, dobrze że gwarancja długa, ale jak by mi skasowało kilka dobrych zdjęć to chyba bym zmienił stajnię
![]()
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Jako że rozważania na ten temat skończyły się dawno mam pytanie czy problem z kingstonami 1Gb HS juz sie skończył. Bo w tym momencie mam problem i nie wiem co kupic. Cena kongstona jest faktycznie atrakcyjna jednak jezeli karta ma mi robić takie jaja no to juz nie wiem. Ewentualnie drugie pytanie czy zwykły SanDisk jest duzo wolniejszy od kingstona HS czy bedzie to bardzo odczuwalne z d70 ??
pozdrawiam
Kup San Diska Ultra II
Z jedynką też nie bedziesz miał problemów.
Mniejsza szybkość praktycznie niezauważalna.
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Witam.
A czy szanowny kolega (powyżej) używał / testował zwykłego snadiska że takie rzeczy pisze. Osobiście podejrzewam że nie. A ponadto niedawno ktoś na forum pisał o problemach z dwoma zwykłymi Sandiskami. Ja osobiście używam od roku 1szt. Kingston 256 (pomarańczowy) - bez zarzutu, Lexar 512 x40 - bez zarzutu, i od kilku tygodni Kingston 1GB (niebieski, na rdzeniu Samsunga) - jak do tej pory bez zarzutu. Wracając do kwestii
różnicy szybkości pomiędzy zwykłym Sandiskiem a niebieskim Kingstonem to różnica jest
zauważalna już na pierwszy rzut oka (na korzyść Kingstona).
Pozdrawiam
Szanowny kolega używał różnych kart i ma w tej chwili San Diska 512 UII i 256 U I.
Miałem oprócz tego dwa Kingstony pomarańcz i niebieski.
Obie wylądowały u dystrybutora z wymianą w końcu na San Diska.
Pisząc o szybkości miałem na myśli Sana I i II.
Właśnie Kingstony na rdzeniu Samsunga siadają w D70.
Znam wiele przypadków z autopsji i opowiadań znajomego hurtownika.
A propos karty te wspaniale działają z np. Coolpixami.
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Witam.
Ja miałem na myśli Sndiska bez ultra i Sandiska ultra II.
Jeśli zaszło nieporozumienie to przepraszam.![]()
A w kwestii hurtowników to mam zgoła odmienne informacje, a mianowicie
kilka do kilkunastu reklamacji na Snadiski i Leksary i zero reklamacji na Kingstony
(mimo że tych ostatnich sprzedano najwięcej)
Pozdrawiam
To ja zaproponuję w takim razie salomonowe wyjście- weż Preteca 40x lub 80.Zamieszczone przez mario
U mnie Pretec HS chodzi juz dobre pól roku i złego słowa o nim nie moge powiedzieć.
Mam też Sandisk U II i też zero problemów.
Jacek
Skontaktuj się z nami