Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: su800

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

a wbudowaną lampę to ci z tego d200 wypruli? SU800 w SU4 nie chodzi - to jest sterownik do systemu AWL (Advanced Wireless Lightning) i tylko takie jego zadanie. SU 800 emituje kilka/kilkanaście błysków komunikacyjnych dla lamp sb600/800 /r200 w podczerwieni - chyba nawet jak jest w trybie M.

sposób na to następujący - sabiny w tryb SU4, uruchamiasz fotocele w Quantumie następnie lampe wbudowaną w tryb M i jazda - jak nie chcesz aby brała udział w ekspozycji to ją czymś zasłoń - np kawałkiem kartonika owiniętym folią aluminiową aby polepszyć odbłysk w drugą stronę aby fotocele go widziały.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    a wbudowaną lampę to ci z tego d200 wypruli? SU800 w SU4 nie chodzi - to jest sterownik do systemu AWL (Advanced Wireless Lightning) i tylko takie jego zadanie. SU 800 emituje kilka/kilkanaście błysków komunikacyjnych dla lamp sb600/800 /r200 w podczerwieni - chyba nawet jak jest w trybie M.

sposób na to następujący - sabiny w tryb SU4, uruchamiasz fotocele w Quantumie następnie lampe wbudowaną w tryb M i jazda - jak nie chcesz aby brała udział w ekspozycji to ją czymś zasłoń - np kawałkiem kartonika owiniętym folią aluminiową aby polepszyć odbłysk w drugą stronę aby fotocele go widziały.
    no nie wypruli, chodzi o to ze mam juz dwie 800-setki i chcialem dokupic quantuuma, a SU maiala to wszystko obsługiwac. myśle ze jest jakiś sposób zeby to wszysko obsłużyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    no nie wypruli, chodzi o to ze mam juz dwie 800-setki i chcialem dokupic quantuuma, a SU maiala to wszystko obsługiwac. myśle ze jest jakiś sposób zeby to wszysko obsłużyć.
    no i co - sabin mozesz miec i z 10 - wszystkie w tryb SU4 (czyli zwykła fotocela) Quantumowi uruchamiasz fotocele i wszystko odpalasz za pomocą wbudowanej lampy ustawionej na tryb M - po co ci SU800 jak z jego funkcjonalności i tak nie skorzystasz a jak juz to bez Quantuma, bo ten nie obsługuje CLS a to co daje ci SU800 masz prawie wszystko we wbudowanej lampie D200 (zakładając że cały czas działamy na fotocelach a nie w CLS). SU800 komunikuje się za pomocą wielekrotnych błysków w podczerwieni - pierwszy błysk z SU800 wyzwoli ci Quantuma i sabiny w trybie SU4.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 21-03-2008 o 19:34
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Jeżeli chcesz w studio korzystać z sabin i czegoś innego (quantum czy co tam), to trzeba kombinować dokładnie odwrotnie.
    Wyzwalasz lampę studyjną w dowolny znany sposób (kabel, radio itp.), a sabiny ustawione w trybie Su-4 (manual) odpalą, pobudzone błyskiem "dużego" błyskacza.
    Jeżeli koniecznie chcesz również lampę studyjną z fotoceli odpalić, to kup jakiś tani wyzwalacz w podczerwieni np.
    http://www.allegro.pl/item333472626_...mp_blysk_.html
    czy też na wbudowanego błyskograta zainstaluj filtr ir.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jeżeli chcesz w studio korzystać z sabin i czegoś innego (quantum czy co tam), to trzeba kombinować dokładnie odwrotnie.
    Wyzwalasz lampę studyjną w dowolny znany sposób (kabel, radio itp.), a sabiny ustawione w trybie Su-4 (manual) odpalą, pobudzone błyskiem "dużego" błyskacza.
    Jeżeli koniecznie chcesz również lampę studyjną z fotoceli odpalić, to kup jakiś tani wyzwalacz w podczerwieni np.
    http://www.allegro.pl/item333472626_...mp_blysk_.html
    czy też na wbudowanego błyskograta zainstaluj filtr ir.
    czyli kupując taki wyzwalacz podczerwieni i w jakis nie znany mi blizej sposob do np. quantuuma, moge wszystkie 3 lampy wyzwalac bezprzewodowozapomocą su800? jezeli tak, to teraz jest pytanie jak podlączyc taki wyzwalacz podczerwieni do quantuuma?
    jezeli juz wszystko zawiedzie, pozostanie mi nic innego jak kupic trzecią sztuke sb800 i w pelni cieszyc sie clsem

Domyślnie

czyli kupując taki wyzwalacz podczerwieni i w jakis nie znany mi blizej sposob do np. quantuuma, moge wszystkie 3 lampy wyzwalac bezprzewodowozapomocą su800? jezeli tak, to teraz jest pytanie jak podlączyc taki wyzwalacz podczerwieni do quantuuma?
    jezeli juz wszystko zawiedzie, pozostanie mi nic innego jak kupic trzecią sztuke sb800 i w pelni cieszyc sie clsem
    ty chyba za bardzo nie wiesz o co lotoo - nie potrzebne ci SU800 jak masz ten wyzwalacz co np. podał szymony z allegro - fotocela wbudowana quantuma czy inną lampę np. SB800 reaguje na kazde światło - nawet podczerwień. Nie potrzebny ci SU800 bo on jest do CLS a ty z nigeo i tak nie bedziesz korzystać

tez wyzwalacz z allegro zapinasz na sanki uruchamiasz fotocele we wszystkich lampach i jedzesz z koksem
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 21-03-2008 o 19:49
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    ty chyba za bardzo nie wiesz o co lotoo - nie potrzebne ci SU800 jak masz ten wyzwalacz co np. podał szymony z allegro - fotocela wbudowana quantuma czy inną lampę np. SB800 reaguje na kazde światło - nawet podczerwień. Nie potrzebny ci SU800 bo on jest do CLS a ty z nigeo i tak nie bedziesz korzystać
    dlatego miast wchodzic w quantuuma, a pozostac przy zestawie jaki mam (szkoda zeby su800 lezal w torbie) i rozszerzyc o jeszcze jedną 800. chyba ze dwie sabiny bede odpalal z su 800 a biednego quantuuma z kabla. wiem ze skomplikowalem sobie sprawe na wlasne zyczenie

Domyślnie

dlatego miast wchodzic w quantuuma, a pozostac przy zestawie jaki mam (szkoda zeby su800 lezal w torbie) i rozszerzyc o jeszcze jedną 800. chyba ze dwie sabiny bede odpalal z su 800 a biednego quantuuma z kabla. wiem ze skomplikowalem sobie sprawe na wlasne zyczenie
    albo tak - kupic SB800 ale co studyjna lampa to studyjna

albo miast kabla to kupic wyzwalacz radiowy od chinoli za jakies 150zł i wtedy odpalasz Quantuma radiem a Quantum poprzez fotocele w sabinach - sabiny - tak jak radził szymony
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

To se ne da panie hawranek. Pierwszy przedbłysk pomiarowy, również powoduje zwarcie na złączu PC, a co za tym idzie para z quntuma połączonego po kablu, pójdzie w gwizdek.
    Dobra zapytam inaczej. Powiedz co chcesz osiągnąć, a my pomożemy to zrealizować. Oczywiście gdy jest to wykonalne.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Uprawnienia umieszczania postów