Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Lot

Domyślnie Lot

Próbowałem przez trzy dni wreszcie dzisiaj wyszło,wystartowało 6 robali i ten 6ty to właśnie ten , kumplowi się już kończą hehe , ale mam niewiele czasu bo jak rybki wpuści musi je wytępić , więc będe próbował jeszcze, technika jest prosta już go obczaiłem na wylot , kładziesz gada i czekasz około 25 minut , on w międzyczasie wypuszcza z pod skrzydeł krople wody co jakiś czas ,jak już jest gotów jest kilka cichych bzyknięć , i start , w tym momencie trzeba złapać następnego bo ten leeeeeci dallllleko.

przez trzy kolejne dni tak samo

wreszcie jest tak

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

ale o so chodzi, żę "rybki wypuści"?? ( nie rozumim.. że niby coś z kroplami wody...)

2ka lepsza choć światlo mocniej(na łbie m.in.) zagrało moim zdaniem. Zapewne na tzw kropie wyjdzie ze jest ok

ale szkrzydełka obwisłe są niesamowite i to mnie zachwyciło no i zatrzymane w kadrze. gratulacje!!

pozdrawiam

Domyślnie

Dwójeczka genialna. A mój stary się zastanawiał jak te bydlaki trafiają do oczka Pokażę mu fotkę, bo nie uwierzy.

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    ale o so chodzi, żę "rybki wypuści"?? ( nie rozumim.. że niby coś z kroplami wody...
    Te bydlątka są drapieżne. 2-3 sztuki potrafią wyreperować średnie oczko wodne w kilka tygodni. Inna sprawa, że człowieka też potrafi toto upier.... i boli jak cholera. No i trudno je wyłapać, bo spieprzają jak tylko zwęszą podstęp.

Oszczędny w słowach Awatar zimmek
    Miasto
    Nowe n.Wisłą

Domyślnie

Niezłe robale-bydlaki .Oczywiście dwójka bardzo mi się podoba no i plus za czekanie na start.

Domyślnie

Extra.
    Dwójka pięknie "trafiona".Gratuluję cierpliwości...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Okropieństwo!!!!

Bleee

Świetne wyczucie

Domyślnie

2 świetna.

A w ogóle co to za robale?
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

najgorsze larwy tego ustrojstwa , są większe od dorosłego robala ,szczękami łapią np rybkę wpuszczają soki i ofiara trawiona na żywca jest wysysana

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mysiadło/Warszawa

Domyślnie

Witam

Fotka super, wiele razy próbowałem złapać chrząszcza w locie .... ale niebardzo się z nim zgrywałem ... może jak bym poćwiczył tak jak Ty 3 dni to bym dał radę.

Żółtobrzeżki to drapieżniki „pełną gębą” a gębą ich larw robi szczególne wrażenie . Polują na żyjątka mniejsze od siebie w tym też na płazy (kijanki, larwy traszek) i rybki. Zdobycz musi być mniejsza od drapieżnika więc nie stanowią zagrożenia dla ryb w oczkach wodnych chyba, że hodowca liczy na liczny narybek wtedy występuje sprzeczność interesów człowieka i owada
    Z moich obserwacji wynika, że jak karasie trą się w oczku to co roku wychowa się parę sztuk młodzieży bez względu czy się o nie dba czy nie. A oczko które obserwuje pełne jest traszek i ich larw (też drapieżniki), larw ważek, żółtobrzeżków, pluskolców, topielic i innych podwodnych predatorów.
    A jak za dużo jest ryb w oczku to zima koryguje ich ilość ....

Podsumowując .... nie ma co wyłapywać i psioczyć na żółtobrzeżki, ja tam się cieszę, że w „moim” oczku jest tyle różnych żyjątek

A co do gryzienia .... dorosłym nie podtykać pod nos palcy, a larw w ogóle nie dotykać bo są bardzo agresywne a ukąszenia są bardzo bolesne.

Pozdrawiam
    K.

Domyślnie

arachiusz jesteś profi

zdjęcia świetne i to ty wybierasz temat, ty wybierasz miejsce i ty wybierasz czas !!!
    wyczekuję następnych

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów