Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Czy to ma sens ? EDIT - D80 z 18-70 kupiony.

Witam serdecznie.
    Jak widac jestem nowo zarejestrowanym czlonkiem forum i pewnie pomyslicie ze zaraz bedzie post pod haslem co wybrac. I prawie trafiliscie

Slowem wstepu powiem ze od prawie roku uzywam FujiFilm S6500fd ale powoli nachodza mnie kosmate mysli o Nikosiu. Chcialoby sie rozwijac...

Pytan bedzie kilka ale scisle ze soba powiazane.

Moj niecny plan ograniczony jest nieco budzetowo (2ooo zl) i nie ukrywam ze nie planuje za bardzo zmain w szklarni. (w przyszlosci jeszcze bardziej okrojony budzet) Zakladam wiec ze szlkarnia ma mi dac pewien uniwersalny zakres ogniskowych i przyzwoita jakosc za rozsadna cene.

Co do puszki to zastanawiam sie miedzy D70, D70s i D50. Chyba najbardziej jestem za wersja s modelu D70 ale jestem otwarty na sugestie i wasze, uzytkownikow podpowiedzi.

Szklarnie chcialbym zbudowac na bazie 3ech nastepujacych szkielek:

1. Kitowe 18-70 (kitowe w przypadku 70tki)
    2. Nikon Nikkor 50mm f/1.8D AF Lens 280 zl nowe
    3. TAMRON 55-200mm F/4-5.6LD MacDiII Nikon 270zl nowe

Pytania:
    1. Czy lepszym szklem jest N 18-70 czy N18-135? W zasadzie pytanie retoryczne ale prosilbym o wady i zalety obu
    2. Czy w przypadku D70/s/D50 N50mm 1.8 nie bedzie za mala ogniskowa do pierwszych wyskokow portretowych
    3. czy powyzsze obiektywy "kreca mordka" (tak to sie chyba modnie okresla) ? Pytam pod katem filtrow nakrecanych badz systemu Cokin

Z gory dziekuje za wyrozumialosc i mam nadzieje ze dosc konkretnie podszedlem do sprawy, bo nie chcialbym byc posadzany o lenistwo w stylu " a nielaska uzyc szukajki... "
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 22-03-2008 o 14:46 Powód: edycja tytułu wątku

Uprawnienia umieszczania postów