Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Shriya w studio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptero Zobacz posta
    .....Swoja drogą ostatnio naroiło się od forumowiczów z małą ilością postów "gadających" z lekka dozą sarkazmu, a czasem nawet chamstwa, udając nie rzadko mistrzów co to nie jedną puszkę i galerie wykończyli

masz rację Ptero -i domagają się konstruktywnej krytyki ale napisz coś negatywnego !!!---mają już
    gotowy osąd o swoich fotkach (krytyka tak ---ale pozytywna)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    masz rację Ptero -i domagają się konstruktywnej krytyki ale napisz coś negatywnego !!!---mają już
    Dopiero co o tym samym sobie myślałem. Zaczyna się robić powoli nieprzyjemnie. Ale wydaje mi się, że te osoby nie zabawią tu długo. To tylko ludzie z chwilowym poczuciem, że się interesują fotografią, a może, że nawet się na niej znają. Tylko do tego od zakupu drogiego sprzętu jeszcze bardzo daleka droga, z której większość z nich jednak zejdzie.
    pozdrawiam
    Tomek

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Panowie, czy ja coś złego powiedziałem? Chcę wysłuchać krytyki, oczywiście, nawet wolę krytykę negatywną jeżeli można się do niej technicznie odnieść. Chętnie też z nią polemizuję jeżeli moim zdaniem mam linię obrony, i staram się trzymać tą polemikę na poziomie technicznym. Jednak opinia "zdjęcie z małomiasteczkowego zakładu" w żaden sposób nie jest konstruktywna, a jedynie ma na celu zaognienie emocji.
    Owszem, odpowiedziałem równie ostro i prowokacyjnie, ale w żaden sposób nie powinno to sugerować jakiegoś mojego braku tzw. skromności itd. Wiem o moich niedostatkach, pracuję bardzo dużo nad doskonaleniem warsztatu, daleka jeszcze droga i świetnie sobie z tego zdaję sprawę. Jednak też jednocześnie zdaję sobie sprawę że w ciągu tych ostatnich dwóch lat jakiś tam postęp mimo wszystko został dokonany, i zdanie "małomiasteczkowe zdjęcie" nie pomaga zbytnio w tym trudnym procesie. Zwłaszcza że owo "małomiasteczkowe zawodostwo" było niejako celem tych zdjęć. Tu z założenia nie chodziło o jakąś sztukę uchwyconej ekspresji czy emocji, ale tylko i wyłącznie o naukę świateł oraz kolorów.
    Czy dobrze odczytałem Wasze intencje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Czy dobrze odczytałem Wasze intencje?
    Swiatło, obawiam się, że niestety komentarz w stylu "zdjęcie z małomiasteczkowego zakładu" można odebrać w jeden sposób.
    Ale nie ma się co przejmować, tylko dalej robić swoje.
    pozdrawiam
    Tomek

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie

Niestety źle Pan odczytał intencje Panie światło, słowa krytyki nie tyczą sie Ciebie rzecz jasna a kolegów o krótkim stażu o których mowa we wcześniejszych postach, a z ta skromnością, to sobie zażartowałem, jak by to napisac, chodzi o mój a Twój poziom, który rzecz jasna jest na żenująco niskim poziomie względem Ciebie Pnie Światło, i na linii ognia

Ale się zamieszało, nie potrzebnie....
    Kolejna sprawa oglądając wczorajszą i jak poprzednie prace Światła nie śmiał bym zarzucać mu czegokolwiek jeśli chodzi o technikę, jestem po prostu za "mały"
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

No chyba rzeczywiście się trochę namieszało.. Może właśnie o to "namieszanie" Ambrosiusowi chodziło...

Źle jest jak autor zdjęcia wpada w narcyzm i spodziewa się jedynie pochwał. Tak często też tutaj bywa i też nie jest to przyjemne dla odbiorców.
    Jednak próba nawiązania polemiki z negatywnymi opiniami nie jest i nie powinna być odczytywana jako ów "narcyzm" jeżeli jest dokonywana na poziomie technicznym. Autor ma zawsze jakieś tam cele w swojej pracy, i krytyka może być tak samo błędna jak i chybione intencje autora. Autor nawet powinien umieć bronić swoje dzieło. Na poziomie merytorycznym oczywiście. A jeżeli autor kuli ogon i przeprasza z góry za zamieszczane zdjęcie, to nie powinienen w ogóle nigdy zamieszczać swojego zdjęcia!

Z pewnością nawet jakby sam Eugene Smith albo Avedon tutaj nagle zamieścili tutaj swoje prace to jacyś tam mądrale by zaczęli wytykać to i owo. No ale na tym polega też demokracja i wolność słowa. Każdy może paplać i trzeba się z tym pogodzić.
    Na tym polega trudność otwartego forum - wymaga to umiejętności oddzielenia plew od ziarna...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów