//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
W moim dopiero co urządzonym domowym studiu odwiedziła mnie Shriya. Nie mogłem odmówić sobie okazji aby urządzić małą sesyjkę....
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
W moim dopiero co urządzonym domowym studiu odwiedziła mnie Shriya. Nie mogłem odmówić sobie okazji aby urządzić małą sesyjkę....
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 13-03-2025 o 11:08 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Zawodowe foty kolegomodelke masz pierwsza klasa
ładnie się ze Światłem dogadałeś..pozdrawiam
2 super. a i kolory przyjemne
kolorystyka super.
Bardzo w klimacie.
pozdr.
Piękny dzieciaczek. Świetna jest druga fotka, rusza![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Nieźle, nieźle, pułkowniku nasz.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Jeżeli kogoś to interesuje, to powiem że fotografia studyjna coraz bardziej mnie pasjonuje. Właśnie coraz bardziej mnie zaczyna wciągać eksperymentowanie różnymi ustawieniami świateł. W ogóle najlepiej jest jak gdziekolwiek się idzie, cokolwiek się robi, to najlepiej jest obserwować jak światła padają na ludzi. Wszędzie - na ulicach, na koncertach, w teatrach, na galeriach. I analizować sobie to wszystko, i potem robić to samo w studiu.
Na przykład w drugim zdjęciu postanowiłem sobie zrobić ekperyment który jak mam nadzieję się udał. Otóż główne światło - biały softbox - jest całkowicie z prawej strony. Światło wypełniające - parasolka z narzuconą różową szmatą - jest z lewej strony. To czym sobie zaeksperymentowałem to dałem niebieskie światło kontrujące od tyłu z góry. Miało być na całe włosy, ale niestety Shriya w swoim wieku 3 lat tak się wierciła i podskakiwała, że niemożliwe było ją utrzymać w jednym miejscu w środku świateł.
Co pstryk musiała podbiegać aby zobaczyć zdjęcie na LCD, ile razy ją starannie ustawiliśmy, tyle razy się przewracała, rozrzucała zabawki, podskakiwała. No ubaw pierwsza klasa. Chwała fotografom dziecięcym!
To niebieskie światło kontrujące to sobie podpatrzyłem na koncertach że ładnie wygląda, więc postanowiłem zrobić to samo. Mam nadzieję że się udało.
Mam jeszcze wiele pomysłów na różne oświetlenia, potrzebuję tylko atrakcyjnych i bardzo młodych modelek...
P.S. Dodam jeszcze że Shriya, która jest obecnie moją ulubioną modelką jest Nepalką....![]()
Jak na razie, dobrze ci idzie![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Ekstra zdjęcia. I dzięki za wartościowy komentarz !
bardzo fajne ,mnie dla odmiany bardziej podoba się jedynka
pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami