Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Domyślnie Nikon D200 czy D2x?

Nikon D200 czy D2x? Nie patrzac na cene.
    Chodzi mi o jakość zdjęć. Bo róznica w mega pixelach nie jest duża 10/12

Domyślnie

Ja nie mialem przyjemnosci porownac obu sprzetow osobiscie ale biorac pod uwage fotki ktore widzialem z obu puszek to bardziej podobaly mi sie te z D2X, wydaje m sie ze sa mniej zaszumione co skutkuje lepiej oddanymi detalami przy duzych powiekszeniach. W D2X lepiej dziala redukcja szumu... w D200 czasem sie gubi. A pionowy uchwyt i + te 2Mpx tez robi swoje. Takie jest moje zdanie

Domyślnie

jeśli cena jest całkowicie nieistotna i nie przeszkadzają Ci gabaryty D2x (jesli nie miałeś w ręku obu puszek, to musisz to zrobić) to na pewno D2x jest lepszym aparatem. Szybszy AF (zwłaszcza w ciemności), większa matryca - więcej powierzchni do cropowania , standardowo solidny grip, szybkie kadrowanie z 8fps i jeszcze parę innych by się znalazło...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie Re: Nikon D200 czy D2x?

Cytat Zamieszczone przez StudioCasting
    Nikon D200 czy D2x? Nie patrzac na cene.
    Chodzi mi o jakość zdjęć. Bo róznica w mega pixelach nie jest duża 10/12

głupie pytanie !! JASNE ŻE D2X !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

Cena D200......6695zł*
    Cena D2x......16999zł*

.......różnica 10304zł......

*ceny z http://www.sklepfotograficzny.pl/aparaty-cyfrowe/Nikon/

Powiem krótko.......nikt mnie nie przekona, że te drobne bajerki w aparacie D2x warte są aż 10304zł.......patrząc na specyfikację D200 i jego cenę, uważam, że D2x powinien kosztować maksymalnie 8000zł......te aparaty tak naprawdę są prawie identyczne.

pozd.

Domyślnie

pracujac czasem na d2x wiem ze kupie teraz d200, za zblizony feeling i za jakosc obrazu z d200, ktora porownuje do d2x. Mowie oczywiscie o printach A3.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus3
    Powiem krótko.......nikt mnie nie przekona, że drobne bajerki w aparacie D2x warte są aż 10304zł.......patrząc na specyfikację D200 i jego cenę, uważam, że D2x powinien kosztować maksymalnie 8000zł......te aparaty tak naprawdę są prawie identyczne.pozd.
    He he he he!!! Ciekawym, kto by wtedy kupił d200 Nieźle to sobie wykombinowałeś!

Domyślnie

Czornyj
    Ja sie zastanawiam.........kto teraz kupi D2x????.........cena jest mocno chora !!!!!!!!

Domyślnie

co do ceny D2X - powinien byc nieco drozszy od 5D canona - matryce po 12MP, ale u nikosia lepsza puszka i funkcje. canon chodzi po 9,5 tys (i nie ma w tej cenie szału zakupów)
    czyli D2X po jakies 11-12 tys miałby jako takie wzięcie.
    na zachodzi zresztą trochę ostatnio potaniał, w Polsce nikon nie obniża ceny. muszą wysprzedać po starych cenach to co maja na magazynie?
    na ebayu amerykańskim (i niemieckim zresztą tez), mozna kupić za rónowartość 11-13 tys nowy ze sklepu internetowego.

http://cgi.ebay.de/NIKON-D2X-KAMERA-...QQcmdZViewItem

szperając w polskich sklepach internetowych najtaniej znalazłem 16.400, ale niektórzy nadal chca ponad 20 tys - chore!!
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jakoś dziwnie jestem spokojny o to, że jednak się tacy znajdą. Do fotoreporterki mimo wszystko nadaje się bardziej. I nie ma bandingu, a bateria długo trzyma
    Inna rzecz, że w Europie cena tego korpusu jest chora Nie rozumiem, dlaczego w Stanach dają na niego 500$ rabatu, a u nas tego rabatu ni ma, a do tego jeszcze cena jest wyższa. To jest formalny bandytyzm

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów