Nikon D200 czy D2x? Nie patrzac na cene.
Chodzi mi o jakość zdjęć. Bo róznica w mega pixelach nie jest duża 10/12
Szukaj
Nikon D200 czy D2x? Nie patrzac na cene.
Chodzi mi o jakość zdjęć. Bo róznica w mega pixelach nie jest duża 10/12
Ja nie mialem przyjemnosci porownac obu sprzetow osobiscie ale biorac pod uwage fotki ktore widzialem z obu puszek to bardziej podobaly mi sie te z D2X, wydaje m sie ze sa mniej zaszumione co skutkuje lepiej oddanymi detalami przy duzych powiekszeniach. W D2X lepiej dziala redukcja szumu... w D200 czasem sie gubi. A pionowy uchwyt i + te 2Mpx tez robi swoje. Takie jest moje zdanie
jeśli cena jest całkowicie nieistotna i nie przeszkadzają Ci gabaryty D2x (jesli nie miałeś w ręku obu puszek, to musisz to zrobić) to na pewno D2x jest lepszym aparatem. Szybszy AF (zwłaszcza w ciemności), większa matryca - więcej powierzchni do cropowania, standardowo solidny grip, szybkie kadrowanie z 8fps i jeszcze parę innych by się znalazło...
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Zamieszczone przez StudioCasting
głupie pytanie !! JASNE ŻE D2X !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cena D200......6695zł*
Cena D2x......16999zł*
.......różnica 10304zł......![]()
![]()
![]()
*ceny z http://www.sklepfotograficzny.pl/aparaty-cyfrowe/Nikon/
Powiem krótko.......nikt mnie nie przekona, że te drobne bajerki w aparacie D2x warte są aż 10304zł.......patrząc na specyfikację D200 i jego cenę, uważam, że D2x powinien kosztować maksymalnie 8000zł......te aparaty tak naprawdę są prawie identyczne.
pozd.
pracujac czasem na d2x wiem ze kupie teraz d200, za zblizony feeling i za jakosc obrazu z d200, ktora porownuje do d2x. Mowie oczywiscie o printach A3.
Iconography fucks with me
You look great in bloodstains
D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby
He he he he!!! Ciekawym, kto by wtedy kupił d200Zamieszczone przez petrus3
Nieźle to sobie wykombinowałeś!
Czornyj
Ja sie zastanawiam.........kto teraz kupi D2x????.........cena jest mocno chora !!!!!!!!
co do ceny D2X - powinien byc nieco drozszy od 5D canona - matryce po 12MP, ale u nikosia lepsza puszka i funkcje. canon chodzi po 9,5 tys (i nie ma w tej cenie szału zakupów)
czyli D2X po jakies 11-12 tys miałby jako takie wzięcie.
na zachodzi zresztą trochę ostatnio potaniał, w Polsce nikon nie obniża ceny. muszą wysprzedać po starych cenach to co maja na magazynie?
na ebayu amerykańskim (i niemieckim zresztą tez), mozna kupić za rónowartość 11-13 tys nowy ze sklepu internetowego.
http://cgi.ebay.de/NIKON-D2X-KAMERA-...QQcmdZViewItem
szperając w polskich sklepach internetowych najtaniej znalazłem 16.400, ale niektórzy nadal chca ponad 20 tys - chore!!
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jakoś dziwnie jestem spokojny o to, że jednak się tacy znajdą. Do fotoreporterki mimo wszystko nadaje się bardziej. I nie ma bandingu, a bateria długo trzyma
Inna rzecz, że w Europie cena tego korpusu jest choraNie rozumiem, dlaczego w Stanach dają na niego 500$ rabatu, a u nas tego rabatu ni ma, a do tego jeszcze cena jest wyższa. To jest formalny bandytyzm
![]()
Skontaktuj się z nami