Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Park Oliwski

Domyślnie

Najbardziej udziwnione kolory widze na 3. Gdyby to byl zamierzony efekt, owe "udzienienie" wygladaloby inaczej.

Obrobka jest pojeciem bardzo szerokim i sklada sie na nia wiele czynnikow.
    W przypadku tych zdjec (w roznym stopniu) brakuje mi nieco wyciagnietych cieni. Nie chodzi o jakies zasadnicze roznice, tylko drobne korekty pokazujace po prostu wiecej z kadru. Na niektorych delikatnie kontrascik bym podbil (w tym na slicznej 4).

Pokrecisz sie tutaj troche, to z czasem dojdziesz do tego sam. Ogolnie widac, ze sie starasz, i musi z tego cos wyniknac, a tragedii przeciez nie ma
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Najbardziej udziwnione kolory widze na 3. Gdyby to byl zamierzony efekt, owe "udzienienie" wygladaloby inaczej.(...)
    Na niektorych delikatnie kontrascik bym podbil (w tym na slicznej 4). (...)
    a tragedii przeciez nie ma
    Akurat te dwa są ze slajdów. Słaby stareńki skaner biurowy. Tragedii nie ma. Teraz to tylko chęć zaistnienia na emeryturze i trochę zabawy. Zawodowcy zawsze sobie "dopieką". Ale to już przechodziłem. Wpuszczę może jakieś stare nagradzane foty z lat 70 - tych, czarno - białe. Zobaczymy czy będą podobne opinie jak na otwartych jury i które pamiętam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    szykuję się na park wiosną taką piękną kwietniowo -majową
    Wiosenny park jest ładny ale trzeba tam codziennie przechodzić. O każdej porze dnia jest inny i codziennie jest nowy przypływ weny twórczej. To miejsce magiczne. Mam takie motto na stronie. „Chcesz być szczęśliwy jeden dzień - to się upij, przez rok - to się ożeń, przez całe życie - to stwórz sobie ogród ” Jan Saudek, czeski fotograf

Domyślnie

Rychu40, zdjęcia wymagają obróbki i nie ma się co obrażać.

Poza jedynką i piątką, są dosyć mętne i mało czytelne.

W jedynce przez wzgląd ma motyw, to nie przeszkadza z kolei piątka jest trochę za ciemna.

Wiem, że "przesiadka" na foto cyfrowe, to nieraz szok i sam go przeżyłem, ale trzeba z tym jakoś żyć i dłubać w zdjęciach softwarem, bo inaczej się nie da.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Rychu40, zdjęcia wymagają obróbki i nie ma się co obrażać.
    Nie obrażam się. Już dawno się przesiadłem na cyfrówkę. I zawsze wolałem powiększenia na papierze niż ekran monitora. Dlatego wklejam te foty by poznać opinię. Z pełnym szacunkiem do opinii, ale jako autor, pozostanę pewnie w niektórych przypadkach przy swoim zdaniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu40 Zobacz posta
    Nie obrażam się. Już dawno się przesiadłem na cyfrówkę. I zawsze wolałem powiększenia na papierze niż ekran monitora. Dlatego wklejam te foty by poznać opinię. Z pełnym szacunkiem do opinii, ale jako autor, pozostanę pewnie w niektórych przypadkach przy swoim zdaniu.
    Zważ na to, że nawet Twój avatar, wyświetla się nam mocno mgławo.

Chyba, że tak ma być, to tylko potwierdź i będzie wszystko jasne.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Zważ na to, że nawet Twój avatar, wyświetla się nam mocno mgławo.
    Chyba, że tak ma być, to tylko potwierdź i będzie wszystko jasne.
    Tak ma być. Czasami drażnią mnie zdjęcia gdzie nadmierna ostrość psuje efekt. To nie dotyczy awataru. Awatar to jakiś znak do szybszej identyfikacji. Następne zdjęcia będę wklejał mniej kompresowane.

Domyślnie

Tak ma być. Czasami drażnią mnie zdjęcia gdzie nadmierna ostrość psuje efekt. To nie dotyczy awataru. Awatar to jakiś znak do szybszej identyfikacji. Następne zdjęcia będę wklejał mniej kompresowane.
    Tu nie chodzi tak o ostrość, jak o kontrast, ale już dobrze, nie czepiam się.
    NIKON

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Mi się wydaje, że te foty są jakieś niedoświetlone. Albo ja już po prostu nie potrafię patrzeć się na fotę, która nie jest dri lub hdr.

pzdr
    P.

Domyślnie

Pozwolę sobie swoje odczucie (bez obrazy) uzewnętrznić: czyż nie piękne ? Mnie się ogląda przyjemniej:
    http://www.ryszardpetrajtis.pl/pacholek22.htm

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów