Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Domyślnie

Cichy, takie testy to są do d....y. Przecież wysokie ISO stosuje się nie dla zabawy tylko z konieczności, gdy są trudne warunki oświetleniowe i nie można lampy użyć. Stosowanie ISO3200 z lampą to chyba jakieś zboczenie. No chyba, że jakiś efekt artystyczny w tym widzisz.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    LOOOOL ... Nie wiem, jak w Nikonie, ale w Canonach mamy tryb Manualny i lampa błyska wtedy w zależności od ISO różną mocą..

BTW. Na tych zdjęciach lampa była odbita od sufitu, dlatego wygląda to na robione bez flasha
    No ok, tylko po co wtedy mam podnosić ISO skoro błyskam lampą?
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Żeby tak testowany C.... mniej szumiał niż normalnie testowany Nikon - proste.
    Jacek

Domyślnie

nie, to jest właśnie dobrze zrobione. jak sie cos testuje to powinno sie zmieniac jeden parametr (tu czułość) a nie kilka naraz. Bo inaczej nie mozna byc na 100% pewnym co spowodowało do końca zmiane.
    Oczywiście w tym przypadku zmiana przysłony na szumy by nie wpłyneła. Ale czas naświetlania w pewnych okolicznościach juz by mógł.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    nie, to jest właśnie dobrze zrobione. jak sie cos testuje to powinno sie zmieniac jeden parametr (tu czułość) a nie kilka naraz. Bo inaczej nie mozna byc na 100% pewnym co spowodowało do końca zmiane.
    Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Jacek_Z, z tą zmiana jednego parametru masz oczywiście racje, ale moim zdaniem nie powinno być w tym wszystkim lampy.
    Jacek

Domyślnie

O ile mi wiadomo testy na dpreview też są robione z lampami...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

nie widze powodu żeby bez lampy.
    (prawie) wszystkie testy studyjne - a tylko te sa w 100% powtarzalne sa robione na błysku, zewnętrznym co prawda, ale w tym przypadku co za różnica.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Moim zdaniem miałoby większy wpływ, gdyby lampa była na wprost. Ale jeśli było od sufitu to porównanie jest bardziej miarodajne.

[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 8:54 pm ]
    Dziś się zacząłem bawić 5d na dworze. Rewelka...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów