Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Domyślnie Nikon D200 czy Canon 5D ?

Stoję przed dylematem:
    Nikon D200 czy Canon 5D ?
    Zero osprzetu zarówno do Nikona jak i do Canona.
    Do tej pory fotografowałem E300.

Domyślnie

Hmmm.... 5D ma lepszą jakość obrazu, ale Nikon jest fajniejszy. Bierz Nikona!!!

Domyślnie

5D ma podobno spasc w cenie zupelnie niedlugo. na pewno nie ponizej 2k$, ale blizej tej kwoty niz obecnej.
    a to juz sie robi 300$ roznicy od D200. i bym sie ani chwili nie zastanawial

Domyślnie

No i chyba szkła do Canona są tańsze i lepsze.

Domyślnie

Sadze ze to zalezy od tego co chcesz focic... jak bedziesz focil ptaszki i inne uciekajace zwierzaki to w takich warubkach zawsze brakuje swiatla i w 5D zawsze mozna podciagnac iso ponad 800, w D200 ponad 800 jest raczej srednio. Przy robieniu krajobrazow czy w studiu raczej roznicy wielkiej nie ma choc ja sadze ze w fotkach z nikonow kolory sa bardziej naturalne. Przy jakiejs reporterce bardziej bezpiecznie jest miec D200. Takie moje zdanie

Mi system Nikona badrziej do gustu przypadl i ja bym chcial D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StudioCasting
    No i chyba szkła do Canona są tańsze i lepsze.
    niekoniecznie. zalezy o jakich szklach mowimy

[ Dodano: Nie 19 Mar, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez fridrih
    Przy robieniu krajobrazow czy w studiu raczej roznicy wielkiej nie ma
    wizjer FF a wizjer APS-C to nie ma roznicy?
    duzy wybor rasowych obiektywow szerokokatnych (w tym staloogniskowych, duzo ladniej rysujacych niz 90% zoomow) tez nie robi roznicy?

hmm... moze nie przesadzajmy...

Domyślnie

ok, zwracam honor wizjer w 5D jest lepszy niz w D200 i praca z takim wizjerem jest przyjemniejsza (zwlaszcza ostrzenie na MF). Ale do robienia krajobrazow nie trzeba wcale 18 czy 20mm, rowniez w studiu szerokie katy raczej sie nie przydadza. A Nikon ma swietne stalki 18mm, 20mm 28mm 50mm 85mm ktore po cropie 1,5 daja ogniskowe sprawdzajace sie w obu wypadkach

Domyślnie

panie, na pelnej klatce szerokim zaszalejesz. co do wizjerkow, jak najbardziej za kanionem. 5d+17-35/2.8L i jest pieknie.
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Tia, w grudniu jakis TIP mi mowil ze od stycznia 5D bedzie po 8 tys zł ) To "ma staniec" to jakas oficjalna informacja, czy plota z dpreview badz od przemytnikow?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Tia, w grudniu jakis TIP mi mowil ze od stycznia 5D bedzie po 8 tys zł ) To "ma staniec" to jakas oficjalna informacja, czy plota z dpreview badz od przemytnikow?
    a to jest bardzo dobre pytanie. bo zbytnio staniec 5D nie moze, zeby nie zagrozic sprzedazy 30D.

pytanie: czy 5D musi staniec? wbrew pozorom, nie bez sensu

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów