Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Martyna

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copywriter2000 Zobacz posta
    4 mm stanika Cię męczą?
    wlasnie dlatego ze 4mm i ze jesto zwykle niedopatrzenie a nie celowy kadr tak mecza
    Jaka żyłka?
    pekniete naczynko w oku.
    Dlaczego to foto jest "be"? Ciekawy kadr, w sensie inny niż te wszystkie wymuskane do granic lalunie w PS, na które panowie się spalają... Może czasem warto inaczej potretować?
    ciekawy kadr ? inny? przeciez podobnych kadrow na forum bylo dziesiatki. fota wymuskana do granic mozliwosci nie jest bo obrobka jest generalnie niedbala i niestaranna, co widac nawet na tak malym zdjeciu

Jedyne co, to bym dział zmienił na: PORTRET
    jedyne z czym sie zgodze w twojej wypowiedzi

Domyślnie

Sailorze, piwko stawiam.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    zwłaszcza w glamour NIE MA MIEJSCA na brudy i niedociągnięcia. To ma walić w ryj, być zjawiskowo piękne od początku do końca. A boginie nie mają pękniętych żyłek w oczach Tak więc albo podchodzimy do tego jak do portretu, albo - zgodnie z kategorią, w jakiej zdjęcie zostało zamieszczone - jak do glamour. I wtedy, wybacz, trochę trzeba podłubać.
    w ramki i na sciane
    mozna nie dlubac zbytnio (choc troche zawsze trzeba) ale wymaga to bardzo perfekcyjnej pracy wizazystki stylistki i pracy swiatlem

edit:
    Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Sailorze, piwko stawiam.
    lepiej nie bo zaraz bedzie o wzajemnej adoracji a jak na razie to ja wole kobiety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    mozna nie dlubac zbytnio (choc troche zawsze trzeba) ale wymaga to bardzo perfekcyjnej pracy wizazystki stylistki i pracy swiatlem
    W rzeczy samej. Tak właśnie.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    lepiej nie bo zaraz bedzie o wzajemnej adoracji a jak na razie to ja wole kobiety
    Ja też wolę. Ale piwko zawsze można zrobić

Domyślnie

heheh.. to zawsze było towarzystwo wzajemnoej adoracji... ale co tam.. nie bede zaczynał
    www.trphoto.pl
    D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Niestety Obaj Twoi oponenci drogi autorze wątku mają rację. Już pominąwszy kwestię etatowej stylistki to każde dziewczę w większym lub mniejszym stopniu opanowało posługiwanie się kosmetykami. Poza tym - wierz mi - to ramiączko przeszkadza jak jasna cholera. Zazwyczaj jest tak że byle gówno przeszkadza najbardziej Ja oprócz tego co wyżej doczepię się jeszcze dziwnego zafarbu w kąciku oka i koloru podbródka że o porach na nosie nie wspomnę. Jak ma być glamour to trzymajmy się umownych zasad tego gatunku.

Domyślnie

wlasnie odkrylem ze bardzo mi sie to zdjecie podoba gdy przegladarka uciela mi powyzej nosa(widzialem oczy i wlosy) i dla mnie jest to fajny niebanalny kadr. dziekuje. reszta zwyczajnie( po takim cieciu sebastianek lubi bardzo to foto)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TRenciak Zobacz posta
    hedgehog... widze ze dla ciebie istnieje tylko czerń i biel.. po srodku nie stoi nic.
    Po środku stoi takie zdjęcie jak to, które - z założenia - miało być próbą nauczenia się czegoś? Dlatego właśnie moje komentarze odnoszą się do tego, co trzeba zmienić na przyszłość. I nie tylko moje. Korzystaj, ucz się, zamiast unosić się dumą.

Ja też nie mam etatowej makijażystki, większość moich dziewczyn robi sobie makijaż sama. Taniej. A modelki często umieją go sobie zrobić. Oczywiście, do prac na zlecenie korzystam z makijażystki, ale nie sądzę, żeby pokazane zdjęcie było robione przy dużym budżecie? Nic w tym złego zresztą. Po prostu nie widzę sensu wykopywania ziemniaka za pomocą koparki, motyka wystarczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TRenciak Zobacz posta
    heheh.. to zawsze było towarzystwo wzajemnoej adoracji... ale co tam.. nie bede zaczynał
    TRenciak, nie ma co się stresować, bo ihmo mają rację. Glamur=plastyic fantasic i tyle. Wydmuchane wychuchane musi być. Portret ok, choć mnie osobiście te cięcia się nie widzą, jak ciąć to konkretnie, ale to tylko moje zdanie. Jakoś mam zboczenie do ciasnych kadrów.
    Przeważnie tego nie robię, ale kadr to ja bym widział tak:
    plastik dodany na szybciutko, ale coś w tym kierunku.
    Jak nie chcesz przeróbek, daj sygnał a usunę.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów