Moze tu mnie zrozumiejąhehe
(Nigdy sie wcześniej w to nie bawiłem..)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szukaj
Moze tu mnie zrozumiejąhehe
(Nigdy sie wcześniej w to nie bawiłem..)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 13-03-2025 o 11:10 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
www.trphoto.pl
D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek
Pasek od stanika, męczące odbicia w oczach + żyłka, makijaż, którego nie ma... Nie podoba mi się.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
A mnie się podoba, bo jest inaczej!
Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła
4 mm stanika Cię męczą? Jaka żyłka? Dlaczego to foto jest "be"? Ciekawy kadr, w sensie inny niż te wszystkie wymuskane do granic lalunie w PS, na które panowie się spalają... Może czasem warto inaczej potretować? Zresztą fota sama powinna "opowiadać", bronić się... Co ja Ci mam o niej powiedzieć? Podoba mi się. Jeśli masz inne zdanie, to okej... Może Tobie nie "opowiada" o sobie równie mocno co mnieOt! Cały mój wywód! Jedyne co, to bym dział zmienił na: PORTRET
Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła
Żyłka w oku. Czerwona, pęknięte naczynko. Widać je. Stanik? Tak, przeszkadza. To są detale, ale drażniące.
Co do reszty, to fajnie, że ci się podoba. Złe nie jest, prawda, ale za serce mnie nie chwyciło.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Czyli standard = Photo Shop ;/
allle ma oczy![]()
hedgehog... widze ze dla ciebie istnieje tylko czerń i biel.. po srodku nie stoi nic.
Pierwsza sesja tego typu jak dla mnie...
Nie mam etetowej makijażystki... wybacz![]()
www.trphoto.pl
D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek
Nie. Rozsądne planowanie. Gdyby autor pomyślał chwilkę, stanika by nie było. A oko... Tak, to pewnie byłby Photoshop. Ale ingerencja prawie zerowa, ale o ile więcej radości.
Widzisz, ja to rozumiem tak: jeśli portret, to ok, jedziemy naturalistycznie. Ale w modzie a zwłaszcza w glamour NIE MA MIEJSCA na brudy i niedociągnięcia. To ma walić w ryj, być zjawiskowo piękne od początku do końca. A boginie nie mają pękniętych żyłek w oczachTak więc albo podchodzimy do tego jak do portretu, albo - zgodnie z kategorią, w jakiej zdjęcie zostało zamieszczone - jak do glamour. I wtedy, wybacz, trochę trzeba podłubać.
Skontaktuj się z nami