Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nikkor 55-200

Domyślnie Nikkor 55-200

Trafiłem na dość kuszącą aukcje na allegro:
    aukcja

Nie chce robić reklamy temu sprzedawcy, ale zastanawia mnie ta cena. Powiem szczerze, że dla mnie jest bardzo atrakcyjna. Na allegro z tzw. importu prywatnego kosztuje ok 750-800 zl, a dystrybucja Nikon PL- zapewne 1000 zl. Może spadły z tira?

Podzielacie moje zdanie, że w tej cenie nie ma konkurencji w kategorii- tani, nowy, amatorski zoom?

pzdr.

Domyślnie

@Greg_k
    dobrze mówisz - ok 1000 zł. ... ale za wersje G ED. A na tej aukcji jest wersja G. To stąd chyba ta róznica w cenie.

Domyślnie

na pudełku stoi ED, ale co ja tam wiem to chyba jest 55-200 G ED tylko gosc cos pokiłbasił w opisie
    swoją drogą sprawa troche podejrzana sie wydaje
    www.bartoszsklodowski.pl
    D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuto
    @Greg_k
    dobrze mówisz - ok 1000 zł. ... ale za wersje G ED. A na tej aukcji jest wersja G. To stąd chyba ta róznica w cenie.
    Na tyle, na ile się orientuję, to nie ma innej wersji tego szkła- tylko AF-S G ED.

pzdr.

Domyślnie

no ja też, ale takie własnie pytanie zadałem na allegro temu sprzedajacemu i taka własnie uzyskałem odpowiedź. a najdziwniejsze jest to że na jednym ze zdjęć widoczna jest część instrukcji obsługi tego obiektywu i chyba pisze tam G ED. Sam już nie wiem. Jak zadałem to pytanie to zmienił się tytuł aukcji, wczesniej było chyba "@ Nowy ORGINALNY obiektyw NIKON 55-200/4-5,6 DC @" Jeżeli kupisz to daj znac jak to w końcu jest

fragment maila który dostałem:
    "WITAM.
    Sprzedawany obiektyw to Nowy ORGINALNY obiektyw NIKON 55-200/4-5,6 G
    Dziękuje za zwrócenie uwagi na błąd w opisie .
    Gwarancja na ten produkt jest realizowana w Lublinie .
    POZDRAWIAM ...... "

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuto
    fragment maila który dostałem:
    "WITAM.
    Sprzedawany obiektyw to Nowy ORGINALNY obiektyw NIKON 55-200/4-5,6 G
    Dziękuje za zwrócenie uwagi na błąd w opisie .
    Gwarancja na ten produkt jest realizowana w Lublinie .
    POZDRAWIAM ...... "
    Sam nie wie co pisze, bo w opisie aukcji napisał coś takiego:

Główne cechy:
    (...)
    2. Dwa elementy ze szkła ED, ograniczające do minimum aberrację chromatyczną oraz zapewniające wyższą rozdzielczość i znakomity kontrast.
    (...)

Ze zdjęcia na aukcji widać, że jest to dystrybucja Nikon Europe- The Netherlands.

pzdr.

Domyślnie

wiem. też to widziałem, a dla rozwiania wątpliwość poprosiłem o sprostowanie. najprościej byłoby gdyby wysłał jakieś zdjęcie ze zbliżeniem obiektywu z częścią gdzie jest nazwa. prosiłem o to ale dostałem tylko to co wyżej załączyłem. a cena rzeczywiście jest kusząca...

-------
    edit.
    opis obiektywu żywcem skopiowany ze strony nikon PL, a tam przy tym obiektywie jest napisane "AF-S DX 55-200mm f/4-5.6G". Sprzedający poprostu odczytał to co jest na stronie nie patrząc nawet na to co jest napisane na szkiełku...
    same klamoty...

Domyślnie

Istnieje tylko jeden-jedyny Nikkor 55-200 i to jest właśnie ten. Cena jest b. okazyjna, jeśli pochodzą z legalnego źródła brać, nie pytać. Bardzo fajniutkie średnie tele do cyfrowego Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    (...) jeśli pochodzą z legalnego źródła brać, nie pytać. Bardzo fajniutkie średnie tele do cyfrowego Nikona
    Dobra- postanowiłem robić za królika doświadczalnego

pzdr.

Domyślnie

@Greg_k
    czyli prawdopodobnie do wtorku powinieneś mieć szkło. podziel się wrażeniami, bo też się nad nim zastanawiam.
    same klamoty...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów