Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
    Rycerz
    Gość

Domyślnie

podobnoz niestety najlepszy jest do tego kamera wielkiego formatu sinary i inne takie....ze wzgledu na mozliwosci utrzymania ostrosci odd przodu do konca...czy jakos oni to tak tłumacza...na pewno sa tu znawcy tego tematu...ale kiedys czytałem wywiad z gosciem który uzywał kazdego aparatu i kategorycznie przestawił sie na wielkaklisze... pewnie 35mm tez mozna...ale pytanie chcesz tylko dla siebie czy na rynek? jak na rynek to potezne inwestycje...niestety oswietleniowe...

Domyślnie

Jak zaczyna się temat żywności to pojawiają się rady na temat dodatków polepszających wygląd dań. Oczywiście zastępuje się pewne produkty czymś sztucznym, poprawia się kolor, smaruje olejem itp. Ale ja uważam, że najważniejsze jest światło. Jak się je w miarę sensownie ustawi to i bez polepszaczy można dużo zrobić. Dobry kucharz to też kolejny krok do sukcesu.
    Od czasu do czasu robię zdjęcia dla jakiś barów czy restauracji. Takie fotki można raczej nazwać technicznymi bo mają pokazać co serwuje firma a nie artyzm fotografa. Nie ma tam możliwości i czasu na „modeling” potraw. Prawie zawsze jest tak, że potrawa z rąk kucharz idzie na plan zdjęciowy i już.

Domyślnie Odp: fotografia potraw

Mam nadzieję, że wybaczycie mi tę ekshumację wątku, ale natknąłem się dzisiaj na zestaw porad w tym właśnie temacie (fotografowanie potraw). Proszę bardzo:

http://digital-photography-school.co...ques-and-tips/

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów