Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zakup D80

Domyślnie trochę z innej beczki

Co sadzicie na temat zakupów w sklepach internetowych? Pytam konkretnie o ewentualne wady itp, nosze się z zamiarem zakupu obiektywu nikona 70-300mm f/4,5-5,6G AF-S VR i tak obserwuje ten sklep http://techmarket.pl/shop.php?a=opis...&categorie=351 i przyznam, że trochę sie obawiam ewentualnych problemów ze zwrotem, czy możecie sie podzielić swoimi spostrzeżeniami.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Trochę drogo w tym sklepiku, można już kupić prawie 200 zł taniej. Czas dostawy 10 dni??? Szeroki rozrzut branżowy. Jakoś nie wzbudza we mnie ten sklep zaufania. Naprawdę nie masz żadnego sklepu na miejscu? Zawsze lepiej pomacać przed zakupem i w razie czego odpada problem z dzwonieniem, umawianiem, odsyłaniem itd. itp.
    Tu zaglądałeś? Też nie tanio ale chyba w Twoich okolicach?
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/nikon-...d-af-s-vr.html
    http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=6903

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    Oj nie swider, 1000 zł to ukryty koszt mojego doradctwa
    hehehe... to niezle sobie liczysz, nie powiem
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ma1y Zobacz posta
    fakt ze dopiero teraz d80 jest w normalnej cenie, bo wcześniej trzeba było za napis NIKON bulić kupę kasy, tak jestem uprzedzony do tego konkretnego modelu aparatu, jakość zdjęć odbiegała (np na wyżyszych iso) od identycznych matrycowo k10d i a100...
    hahahahahahahahaha... a tos mnie rozbawil teraz niezle!
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szympro Zobacz posta
    Wlasnie chodzi o to, ze kazda osoba ma inny aparat w innym systemie. Troche olympusow, troche canona, nikona i minolty. Wiecie, taka zbieranina ludzi i sprzetu.
    Czyli w sumie mozna zalozyc, ze nie mamy systemu i zaczynamy od poczatku. Nie ukrywajmy, ze jak ktos bedzie bral aparat na jakas impreze organizowana przez samorzad, to nie dostanie od kogos obiwktywu czy lapmy, ktora nalezy do tej wlasnie osoby. Kazdy boi sie o zniszczenie sprzetu (mam nadzieje ze nie zamotalem z tymi osobami ).
    Tak wiec powtorze, ze przyjac mozna wiec, ze nie mamy ani systemu, ani sprzetu.
    Jasne. Mimo wszystko warto by rozpatrzyć puszkę w systemie, który jest najbardziej popularny, czy dostępny najwartościowszy osprzęt. Na imprę, szpeju może i nikt nie pożyczy, ale nie samymi chałturami człek żyje. Chyba macie jakieś wspólne spotkania, warsztaty, plenery etc.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 18-03-2008 o 15:40
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    hahahahahahahahaha... a tos mnie rozbawil teraz niezle!
    cieszę się! dobrze że masz i zdajesz sobie sprawę z tego! ;P

Domyślnie

ma1y czytajac Twoje wypowiedzi na tym forum (a nie bylo ich wiele) mozna zaobserwowac, ze wszystko lepsze od NIKONa, a przede wszystkim SONY (bo chyba posiadasz body tego producenta)! Daj se siana z wypisywaniem w takich watkach jak ten, poboznych zyczen o szumach w A100 vs D80 itp. normalnie rece opadaja...
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

szczerze ... jesli miałbym wybierać miedzy body D80 a eos 40d to wybrałbym 40d - bo jest to duzo nowsza i lepsza konstrukcja
    ale ...jeśli masz taki a nie inny budżet to może faktycznie wybrać D80 ale z dobrą optyką

D80 body - 2148 zl ( allegro )
    SB-800 - 1189 zl ( allegro )
    4 GB Ultra II SDHC - 100 zl ( allegro )
    optyka:
    stałka - Nikkor 50 mm 1,8D - 399 zl ( allegro )
    SIGMA 17-70 (2.8-4.5) DC MACRO - 1119 zl ( allegro )
    telezoom - Sigma 70-300 APO - 660 zl ( allegro )

razem: 5615 zl (plus koszty wysyłek - czyli ok. 5700 zl )
    300 zl jak nic pojdzie na statyw i namiot bezcieniowy ... trzeba bedzie też pamiętać o filtrach na obiektywy

oczywiście ja wybierałem tak jakbym wybierał dla siebie
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    stałka - Nikkor 50 mm 1,8D - 399 zl

SIGMA 17-70 (2.8-4.5) DC MACRO - 1119 zl
    50-tka jest tania, więc kupujący niewiele straci, jak po czasie stwierdzi, że na dx jest "trochę" wąsko.
    Zamiast tej sigmy wolałbym Tamrona 17-50/2.8 Stałe światło za 1300pln to moim zdaniem lepsze rozwiązanie niż w/w sigma.
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    szczerze ... jesli miałbym wybierać miedzy body D80 a eos 40d to wybrałbym 40d - bo jest to duzo nowsza i lepsza konstrukcja
    Jak mowilem, w cyfrowkach nie siedze. Stad moje pytanie: duzo nowsza? Myslalem ze w podobnym czasie oba korpusy wyszly...
    Miejsce na Twoją reklamę.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów