Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Pytanie o AF

Domyślnie

Dynamic Area przełącza się automatycznie pomiędzy polami AF i ustawia ostrość automatycznie najbliżej pola dla danego obiektu, czy zamieszałem ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Wręcz przeciwnie, jest to teraz dla mnie bardziej klarowne. Pytanie tylko czy aparat przelącza podświetlenie punktów AF podąrzając za obiektem? Moje pytanie wynika z niepewności czy mój aparat prawidłowo realizuje funkcję AF Dynamic Area. Ustawiam AF-C oraz AF Dynamic Area. Ostrzę na obiekt w wybranym polu AF (migawka wciśnięta do połowy). Kadr jest nieruchomy, obiekt zaczyna się poruszać i mechanizm fokusa zaczyna pracować. Silnik pracuje, sygnalizator AF w wizjerze sygnalizuje osiąganie lub gubienie ostrości ale podświetlony jest niezmiennie "początkowy" punkt AF. Czy jest to objaw prawidłowy?

Domyślnie

jaknajbardziej prawidlowy...
    dynamiczny af dziala na tyle ze pozwala obiektowi opuscic konkretny punkt af ale jezeli kompletnie go opusci przestaje na niego ostrzyc i ostrzy na to co jest w domyslnym punkcie
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

andrzej_laskowski, btw ladne zdjecie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Takie tam, ptaszki jak ptaszki.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

z moich obserwacji wynika ze jedyny tryb przy ktorym zmienia sie podswietlanie aktywnych pól to Closest subject, ale ogolnie przyznam szczerze rozczarowuje mnie sledzenie ktore w zasadzie dziala chyba tylko w ramach jednego pola i jesli obiekt z niego ucieknie to wybiera inny obiekt w tym samym polu niezaleznie czy ustawie dynamic area czy single - nie widze praktycznie zadnej roznicy w dzialaniu tych 2 opcji... chyba ze cos zle kombinuje?
    Nikony

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów