Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie

Wydaje się godnym zainteresowania, aczkolwiek znów trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, do czego ten obiektyw będzie słuzył. Czy za podobną cenę jako uniwersalne szkło 18-200 VR nie jest jednak ofertą atrakcyjniejszą?
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

a ja nadal czekam na coś w przedziale 17-100 + światło 2.8 + VR

co Wy na to?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Nikon na to nie pójdzie. Jak na standardowe szkło byłoby ciężkie, musiałoby to ważyć ponad 1 kg.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    musiałoby to ważyć ponad 1 kg.
    skoro 24-70 waży 900g i jest rozchwytywany, to jeśli dołożyliby VR i nawet ważyłby nieco ponad 1kg to i tak wg mnie byłby to hit
    Mamiya + Sony

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    skoro 24-70 waży 900g i jest rozchwytywany, to jeśli dołożyliby VR i nawet ważyłby nieco ponad 1kg to i tak wg mnie byłby to hit
    Byłby, ale z pewnością nie będzie

Pozdrawiam

Domyślnie

Wiesz Marku, to porownanie niewiele pokazuje. Dobra ostrosc to jedno, nieco cieplejsza kolorystyka - drugie, ale tam tak naprawde nic wiecej nie ma. Jak ten obiektyw spisze sie przy bogatej kolorystyce, jak wyjda czerwienie, ludzka skora, etc.
    To jest kolejne, nic nie wnoszace porownanie. Troche bezmyslne nawet, bo od dawna wiadomo, ze domkniety obiektyw dla przecietnego zjadacza chleba da podobne rezultaty, jak domkniety obektyw wyzszej klasy. Fotografowanie widoczkow - na tym fotografia sie napewno nie konczy.

Domyślnie

A czy ja coś mówię

Swoją drogą, zjadaczy chleba na tym świecie nie brakuje.
    Ostatnio edytowane przez marekm ; 21-03-2008 o 11:18
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

szkiełko świetnie chodzi...trochę ciemkawe ale z VRem daje radę!!...myślałem że nie jest wart tej ceny jaka chodzi..ale się myliłem..bardzo szybkie i zadziwiająco ostre..a do tego bardzo przyjemny kontrast..dla mnie bardzo OK szkiełko
    instagram.com/darkroomnightlife

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów