Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Mikro...

Domyślnie Mikro...

Hmm podoba sie?

Nie wiem czy nie bardziej pasowało by w dziale TECHNIKA, jeżeli tak to proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam

1.

Domyślnie

podoba się , myślałem by kupić mikroskop podpiąć aparat i pstrykać ile wlezie.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Mikroskop akurat jest pożyczony od kumpla - potrzebowałem aby nauczyć sie na zajęcia na uczelnie, akurat tak sie składa że ten egzemplarz jest na sprzedaż, jeżeli ktoś chętny to pisać na priv.

Domyślnie

Nie wiem czy bym odnalazł to "coś" w takiej fotografii.. troche mnie ciekawi jak "podłączyć" aparacik do takiego sprzętu. Pewno drogi ten mikroskop(?)

pozdrawiam

Domyślnie

Surowe... i oto chodzi. Bardzo klimatyczne.

Ja korzystam w pracy z mikroskopu Nikona
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cena - ok 600zł, a jak podpiąć lustrzankę? Nie mam pojęcia Jaki adapter musiał by być.

Domyślnie

powiem szczerze ze jest ciekawe, takie nawet troche jakby historyczne)
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=andrew=- Zobacz posta
    Cena - ok 600zł, a jak podpiąć lustrzankę? Nie mam pojęcia Jaki adapter musiał by być.
    Taki adapter to tubka z soczewką okularową, z gwintem, którą umieszcza się zamiast okularu w mikroskopie, a z drugiej strony przykręca się do aparatu. Nie wiem jak to wygląda w lustrzankach, ale z kompaktami działa, istotne jest aby przednia soczewka obiektywu miała małą średnicę, dlatego np. Nikon Coolpix 4500 i jego starsi bracia nadają się do tego idealnie. Co do lustrzanki, pewnie taki np. Micro Nikkor 60 by się nadawał. Można spokojnie popróbować przystawić aparat z takim obiektywem do okularu i powinno dać się coś sfocić.

Uprawnienia umieszczania postów