Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: iso 3200 50 1,4

Domyślnie iso 3200 50 1,4

iso 3200 na 50 1,4 bez odszumiania, a po wrzuceniu na algorytmy NR w NXie jest o wiele lepiej

a tutaj crop oka
    http://uzetka.nazwa.pl/giziol/d300/eye.jpg

jestem strasznie zadowolony, czy ktos wrzucal jzu iso 3200 na odbitke?
    emeryt

Domyślnie

zdjęcie przeskalowane do 450 x 678 pikseli musi wyglądać dobrze, ni edziwota, ale już ten krop zypełnie mi się nie podoba i jestem zawiedziony...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

kurcze widzisz bo mi to sie bardzo podoba
    emeryt

Domyślnie

nie jest źle. nie ma co wpadac w parnoję, na 21x15, moze i wiecej, będzie to wyglądac całkiem dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Szkoda tylko , że te cholerne przebarwienia żółto - nie wiadomo jakie wylazły nie umieją chłopaki jeszcze cemosa oprogramować.
    Ale się nauczą
    Byle zdążyli do D400...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Szkoda tylko , że te cholerne przebarwienia żółto - nie wiadomo jakie wylazły nie umieją chłopaki jeszcze cemosa oprogramować.
    Ale się nauczą
    Tak z ciekawosci, pytanie do autora watku: w jakiej przestrzeni robione bylo zdjecie? Bo jesli w 'profesjonalnym' aRGB, to wlasnie taka sliczna zolta twarz wychodzi.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

To żeś mi Waćpan klina zabił. Nigdy nie zapisywałem w sRGB. Może tu tkwi problem z tymi plamami które wychodzą przy wyższych czułościach, trza spraktykować, choć nie sądzę
    Troche nie rozumiem, jak mozna paprac sie w aRGB, nie sprawdziwszy najpierw dlaczego nie pasuje mi ogolnoswiatowy i bezpieczny standard sRGB, ustawiony standardowo w KAZDYM aparacie cyfrowym na swiecie. Bo Stig pisze, ze aRGB jest lepsze? Chyba prosciej polsc w plener i wyrobic sobie wlasne zdanie
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Tak jak napisał Adam bez wpadania w paranoję jak ktoś potrafi korzystać ze światła to uzyska bdb efekty nawet na 6400

Domyślnie

spokojnie sRGB niedlugo zrobie wiecej testow ( na swieta) na wysokich iso i duzych dziurach
    emeryt

Domyślnie

gratuluje zdecydowania i zakupu trzysetki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów