//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Jesli macie dosc to powiedzcie
1
2
3
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Jesli macie dosc to powiedzcie
1
2
3
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 21:02 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
Nie jestem profesjonalista ale to nie forum fotografii nie skazitelnej wiec kilka uwag z mojej strony
- na 1 ostrosc pada na ramie (nie ostre czesto nie oznacza bzydkie ale jest ostre ramie wiec raczej to do poprawki)
- 2 przepalona (ale nie jest zla) kiedys wyczytalkem ze lepiej nie doswietlic niz przeswietlic
- 3 jest ok
Czasami deszcz mnie zleje, czasami slonce zpali, a co sie stanie jutro - o tym nie mysle wcale. Bo teraz juz wiem jak nie czynic dobra zlem... D70s
a nie wolałbyś więcej czasu poświęcić nad selekcję?
Poprzednio trafiały się nieostre... W tym secie jedynki także bym nie pokazywał- ten grymas wcale nie jest atrakcyjny. Poza tym wydaje mi się trochę przerysowane.
2. lepsza, ale:
- za mocno poświeciłeś (nie mówię "przepalone", tylko że za mocno)
- pionowy kadr bym widział
3. Ostro? Nieostro? Trudno powiedzieć w zasadzie. Drażnią za to kosmyki włosów- powinny znaleźć się w GO. Konwersja do BW taka sobie. Ale fajnie że kadr bardziej oryginalny.
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Moze troche sie usprawiedlwiajac, choc nie przeczac ze macie racje. Przed kazda publikacja, zastanawiam sie po kilka razy. Czy dobre swiatlo, kadr, kolory etc. Jednak zauwazylem ze czesto przemawiaja sprawy sentymentalne.
Po drugie W wielu kwestiach niesuper foty zamieszczam celem poprawy kierunku fotografowania.
Dziekuje za opinie, i znow zamieniam sie w sluch.
Nononoooo mimo niedociągnięć (kolory, przepalenie) 2 daje jakieś światełko w tunelu !
Idź w tym kierunku![]()
d80 + portretówka.
Bezpieczniej jest zostawić zdjęcie bez dorobionej ramki niż kombinować. To co zrobiłeś na 2 jest złe, a to co na 3 to już nie do przyjęcia. Kłóci się to dodatkowo z B&W samego zdjęcia - albo B&W, albo kolory, a Ty mieszasz jedno z drugim.
Na 1 wspomniany grymas i ostrość taka niepewna. Dodatkowo dziwna kolorystyka i miejscami zielone zafarby (np. przy uchu i na linii żuchwy).
Na 2 strasznie walnąłeś z flesha. Tutaj dla odmiany z dużo magenty.
Na 3 nie przemawia do mnie kadr. Modelka w coś się uparcie wpatruje (patrzy tak trochę "z byka"). Jej wzrok zwraca uwagę, że jest to ważne... a tam tylko pustka. Dodatkowo te kosmyki włosów, które tutaj jedynie przeszkadzają. Sama przeróbka na B&W również moim zdaniem nieudana no i wspomniana wyżej koszmarna ramka, która jest całkowicie z innej bajki.
Sculptoris dużo prawdy w tym co piszesz, ale jednak ja będę bronić autora tych fotek, bo moim zdaniem jest lepiej niż było.
Nie trzeba tak zrażać![]()
d80 + portretówka.
Skontaktuj się z nami