Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Lesna szuflada

Domyślnie

Dziekuje za opinie

Wszelkie uwagi techniczne i tematy do przemyslen nadal mile widziane.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Numer 1.
    Takie spojrzenia na las mi brakował ostatnio
    Oczywiście inne równie ciekawe. Ale muszę skalibrować monitor...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Mi się podobają 1-ka i 3-ka.
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie

Witam,

Jak dla mnie 1 i 4. Jedynka jak z najlepszych obrazów jchyry. Czwórka fajny klimacik. Widze na 2 i trójce wysublimowane podziały, jednakże w nich czegoś mi brakuje! Ostatnie zdjęcie ... hmm moze BW?

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

MPWT:
    Twoj monitor, wiec kalibracji narzucac nie bede
    a powazniej, lubie takie klimaty i wlasnie tak je widze. Jesli monitor z grubsza podkalibrowany, to zaglebianie sie w niuanse tylko z powodu moich zdjec bedzie (z mojej strony) naduzyciem.

Nostromo:
    jak pewnie dostrzegles - zroznicowne opinie skutecznie blokuja wyciagniecie zasadnych wnioskow na temat gustow. Niemniej jestem za nie wdzieczny, poniewaz gust mam wprawdzie wlasne, ale z uzasadnieniem bywa juz roznie. Wizje odbiegajace od moich,chocby najbardziej dziwaczne, zawsze znajda zrozumienie, o ile beda poparte jakims uzasadnieniem. Moge sie zgadzac, lubnie, lecz nie sposob zupelnie pominac. Nie zawsze tez wersja potencjalnie najbardziej oczywista, jest taka w rzeczywistosci.pozory bywaja mylace tym bardziej podobajami sie wszelkie opinie, o ile tylko "czuc od nich" jakimkolwiek uzasadnieniem. Zawsze jest to jakis temat do analizy, a pustke trudno analizowac...

AMI:
    1. Nie bylo to celowe, ale w pewnym stopniu faktycznie wystepuja pewne podobienstwa. Przyczyna jest jednak dzielona przez 2 Z jednej strony inspiracja pracami Jarka, a z drugiej motyw, ktory sie o to prosil.

2 i 3, to poniekad "to samo w roznych warunkach". Kazda praca powstawala w odmiennych okolicznosciach, jednak laczy je metoda wyrazu (slusznie zauwazona).

4. Przekontrastowana, aby uwypuklic przedmiot inspiracji, bo to wlasnie on tworzy caly klimat. Wyglada nieco sztucznie, lecz efekt zamierzony. Zreszta zawsze staram sie podkreslic glowny motyw (bywa nim bardzo rozny element kadru i sposob podkreslenia tez sie do niego dopasowuje) takimi metodami, jakie wlasnie wpadna mi do glowy.

5. Jest prawie tak, jak sugerujesz , "normalnie" kolorowy jest tylko motyw, reszta zblizona do BW.
    seek & destroy

Domyślnie

3 ma swój klimat
    Nikon + kilka szkiełek

Domyślnie

3 jest praktycznie oryginalem (nie dlubanym).

W 5 nie chodzi o samo "sie zlamalo", tylko o forme, ktora w ten sposob powstala. Jest dosc specyficzna, a przy okazji selektywnie wyeksponowana. Taka wizja nie musi nikomu sie podobac, jednak trudno jej istnieniu zaprzeczyc. Realizuje takie pomysly, jakie przychodza mi do glowy, nie inne .
    seek & destroy

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów